L'esperit de Dalí, el test d'Inés i un bus de campanya

​Arrimadas ha fet campanya per terres empordaneses amb l'objectiu d'endur-se un tercer diputat gironí a les eleccions del 21-D

Arrimadas a Figueras aquest divendres
Arrimadas a Figueras aquest divendres | Ciutadans
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:39h
Aquest divendres, Inés Arrimadas ha pujat a Figueres a explicar la seva bona nova ("Ara sí, votarem!" i la fi imminent del procés) al cor de l'Empordà. Estava previst que parlés davant del Museu Dalí, però la pluja ha obligat a refer els plans i refugiar-se sota els porxos de l'ajuntament, des d'on un dia Santi Vila  va forjar la seva carrera política com a alcalde. No sabem si el pintor s'ha remogut en la seva tomba al veure com la candidata s'aturava després davant de la Torre Galatea. A aquestes alçades, però, l'esperit de l'artista ja està curat d'espants.

"Qui li paga la campanya?"

L'arribada de l'autocar de Cs ha despertat curiositat al centre de Figueres. Un grup de jubilats comentava: "Sí que van engreixats aquests. D'on treuen tants calés?", preguntava un. Una dona fins i tot s'ha acostat al bus de campanya per inspirar preguntes a la candidata: "Pregunteu-li qui li finança la campanya. Només això". Algun periodista ha hagut d'escoltar un crit de "fatxes!" al pas per Figueres.    

Els periodistes han dinat avui amb la candidata. Abans, Arrimadas ha fet la ritualística visita al bus de campanya de la canallesca. Ha estat només una estona, molt calculada, en una campanya en què tot està mil·limetrat. Inés, potser avançant-se a possibles juguesques de la premsa, ja havia anunciat que faria un test als periodistes, que ja fa dies que fan broma de les frases més previsibles de cada intervenció de la presidenciable.

I, en efecte, hi ha hagut poques sorpreses: "Qui presideix la comissió de Salut del Parlament que no es reuneix des del juliol?", ha preguntat. "Esquerra!", ha contestat la penya periodística. Una acusació aquesta que Arrimadas llença, com un dard enverinat, en cada míting, dia sí dia també, per posar en evidència, presumiblement, que tot, però tot, ha quedat bloquejat pel procés. "I què serà el primer que farà Ciutadans si arriba al Parlament?". "Una auditoria!!". Una proposta aquesta que, segons Inés, provoca "tembleque" entre els dirigents independentistes. Tu diràs.


Aixecant catifes

La petita sorpresa preparada pels periodistes ha estat regalar-li a Arrimadas una catifa, com una de les que a cada míting diu que vol aixecar per "fer net" a la Generalitat. Això, obrir finestres i fer una auditoria s'ha convertit en la trilogia d'amenaces que Ciutadans profereix per aclarir com els "separatistes" s'han gastat els diners de tots.

Ciutadans ha tornat a fer avui territori "hostil". Però amb un objectiu clar: incrementar la seva presència a la demarcació de Girona, on ara té dos diputats, i aspira a dur al Parlament un tercer, Héctor Amelló, regidor precisament de Figueres.