«El teu vot», el qüestionari definitiu per sortir de dubtes de cara al 21-D

Es tracta d'un llistat de 25 preguntes per descobrir quines coincidències té cada votant amb les candidatures que es presenten a les eleccions

Publicitat electoral del 21-D al metro de Barcelona.
Publicitat electoral del 21-D al metro de Barcelona. | Adrià Costa
14 de desembre del 2017
Actualitzat el 15 de desembre a la 13:59h
Un dels grups de votants més nombrós que sorgeix en totes les eleccions és el dels anomenats indecisos. Aquells ciutadans que no tenen clar per quina força política apostar i acostumen a decidir a última hora quina papereta introduir dins el sobre. Els comicis del 21-D són a tocar i els partits centren esforços de campanya en convèncer aquest perfil de votant.

Mentrestant, ha nascut "El teu vot" (ETV), una aplicació d’orientació del vot, una eina que pretén oferir dreceres d'informació als electors de cara al 21-D. Aquestes dreceres fan que s'hagi de destinar menys temps a llegir programes electorals, fer balanç de la legislatura o comparar propostes de les diferents opcions polítiques. Una iniciativa, en definitiva, que aplana el camí a aquelles que veuen a l'horitzó la jornada electoral i encara no han dirimit quin presidenciable representa millor els seus interessos.

En el cas concret d’ETV, cret per El teu Parlament, Ideograma i Apps4citizen, es tracta d’un qüestionari de 25 preguntes que, tal com afirmen els organitzadors, es pot fer amb menys de cinc minuts i que mostra les coincidències entre el votant i cada candidatura.

A la primera edició d'aquesta iniciativa, feta en el marc de les eleccions del 27-S, es van respondre més de 40.000 tests. En l’edició actual, que es va fer pública aquest dilluns dia 11, ja se n’han contestat més de 30.000. Podeu fer el qüestionari aquí.  La iniciativa es fonamenta sobre dues idees clau: la metodologia i la independència. Tots els usuaris poden conèixer la metodologia de l’aplicació, feta amb criteris acadèmics, i entendre com s’han fet els càlculs per establir coincidències entre l’usuari i cada partit. D’altra banda, ETV és una iniciativa independent de partits i institucions polítiques, que es desmarca de qualsevol ideologia determinada. 
 

El teu Vot Foto: @elteuvot

Arxivat a