ERC clourà la campanya reivindicant Junqueras amb un acte a la presó d'Estremera

Els republicans reforçaran l'últim dia la presència de Junqueras fent un acte "simbòlic i de denúncia" al costat de la presó on està reclòs i també a Sant Vicenç dels Horts, el municipi del qual és veí i d'on va ser alcalde

Marta Rovira i Ester Capella, a les portes de la presó d'Estremera, en una visita a Junqueras i altres consellers.
Marta Rovira i Ester Capella, a les portes de la presó d'Estremera, en una visita a Junqueras i altres consellers. | ACN
14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:19h
El paper d'Oriol Junqueras guanya més i més protagonista cada dia durant la campanya d'ERC. En els últims dies, els republicans han recuperat el seu rol com a presidenciable, alimentant la idea conforme és més viable que surti ell de la presó passat el 21-D que no que Carles Puigdemont pugui tornar a Catalunya per ser investit, malgrat que el president ha promès que correria el risc, si guanya els comicis, cosa que els permet apel·lar al vot útil independentista.

Per culminar la campanya ressaltant encara més la presència de Junqueras tot i la seva reclusió, ERC ha previst un últim dia amb dos actes "simbòlics i de denúncia" entorn la figura del seu cap de llista, segons han explicat els republicans. Així, els 15 primers candidats per Barcelona i els tres primers de les altres demarcacions -excepte Carme Forcadell, que té activitat al Parlament, i els consellers Toni Comín i Meritxell Serret, a l'exili-, així com diputats i senadors de la formació, viatjaran dimarts al matí per fer un acte a Estremera, al costat de la presó on està tancat el vicepresident català.

Allí, els candidats i parlamentaris d'ERC denunciaran que Junqueras "continuï en presó provisional de manera injusta". Hores més tard, a les 19h, els republicans tancaran la campanya a Sant Vicenç dels Horts, municipi del Baix Llobregat del qual és veí el seu cap de llista i d'on va ser alcalde.

La secretària general del partit i número dos de la candidatura, Marta Rovira, va lloar Junqueres en el míting a Tarragona de dijous, ja que va dir que desperta a l'Estat "por i pànic perquè és el millor candidat per liderar aquest país en aquesta República proclamada", ja que "sap sumar i cosir i representar aquest país des de la seva mateixa diversitat". "Saben que és esperança i il·lusió i té capacitat de portar aquest país on es mereix i aquest 21-D va de que nosaltres confirmem aquests temors", va sentenciar.