La CUP crida a trencar amb un estat «psicòpata» i «terrorista»

L'exdiputat Quim Arrufat assegura que els catalans ha decidit deixar de ser "subdits" i que, per això, "no passaran"

Els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Quim Arrufat, i el cap de llista, Carles Riera.
Els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Quim Arrufat, i el cap de llista, Carles Riera. | Aida Morales
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:25h
"Si l'1 d'octubre el vam guanyar meridianament el poble, i la gent va fer murs humans de contenció contra psicòpates, el 21 de desembre hem de fer murs de vots contra psicòpates, una altra vegada", ha clamat l'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, que ha entrat aquest dimecres en campanya des de Vilanova i la Geltrú, el municipi d'on és originari. Un discurs que ha resultat un dels més punyents contra l'estat espanyol que ha realitzat la CUP durant aqueseta campanya, i que ha contraposat l'organització popular que es va aconseguir el dia del referèndum, amb un govern que, segons ha dit, és, sense cap mena de dubte, "dictatorial" i "terrorista".

Segons Arrufat, un estat espanyol "que no és neutral" i que no es desenvolupa dins d'un "terreny de joc democràtic". "Aquest estat només és democràtic perquè Franco ha mort, perquè els interessa i perquè arribin les ajudes de la Unió Europea", ha prosseguit. I això, ha sentenciat, és el que s'hauria d'haver explicat als nens a les escoles: "Això no hagués estat adoctrinament, sinó una imatge de la realitat".
 

L'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, a l'acte de Vilanova. Foto: Aida Morales


Davant d'aquesta situació, l'organització ciutadana de l'1 d'octubre els va "molestar", i malgrat que la gent va tenir por quan la policia va "desplegar-se amb l'odi que ho va fer", i la "Guàrdia Civil tornar a ocupar Catalunya per apallissar la seva gent", es va demostrar que els catalans "no es van deixar intimidar" davant del que ha anomenat una "pluja fina maltractadora". "I si no, de què us penseu que Albiol fa uns esforços enormes per moderar-se?", ha preguntat. Si fos pel popular, ha dit, ni es debatria. Però "no", ha afirmat, "no passaran", ja que "per on passen, no torna a créixer l'herba".

Potser, ha afirmat Arrufat, "quan sopen per Nadal se'n riuen" de Catalunya i es pensen que els catalans "són tontos". En qualsevol cas, però, els catalans saben perfectament què volen i cap a on van: "Som absolutament responsables de les nostres decisions". L'exdiputat també ha criticat que l'estat continuï tractant la ciutadania com una "súbdita", i a la Unió Europea per fer ulls cecs als "casos de corrupció". "La Unió Europea els hi ha dit que no tornin a causar més sang perquè queda malament, que no mola, però que tota la resta, endavant", ha criticat.

La solidaritat de la CUP

El record i la solidaritat amb els presos polítics ha estat present, també, en l'acte de la CUP, on la música ha fet memòria per les persones que encara estan a la presó, tot i que també "pel govern legítim de la Generalitat que encara és a l'exili", ha recordat el número 1 de la CUP per Barcelona, Carles Riera, que ha tancat l'acte. El cupaire ha posat l'accent sobre les persones que van patir la "repressió" de l'estat el passat 1 d'octubre, però també el dia 3 d'octubre i el 8 de novembre. Una repressió, ha recordat, que continua ara, amb noves causes obertes i un "missatge de la por" que es fa arribar a polítics, directors d'escoles, membres de CDR, regidors, activistes socials i entitats.
 
Per això, ha assegurat, l'objectiu de la CUP és trencar amb els "feixistes" a través de la desobediència i una unilateralitat que permetrà continuarà amb la Llei de la Transitorietat. Un marc "incompatible" amb l'estatutari i constitucional, ja que els valors de la República posen en entredit els "interessos" de les empreses, de l'Ibex 35 i de la banca. I malgrat que la CUP està "d'acord amb el diàleg", ha asseverat, també sap que "aquest diàleg i la bilateralitat és impossible". "És perdre el temps", ha afirmat, i s'ha preguntat: "Algú pensa que l'estat espanyol està disposat a dialogar sobre autodeterminació i República?". I ha recordat que es tracta d'un "estat neofranquista, sostingut i apuntalat per la falange del PP, el PSOE i Ciutadans, i amb l'equidistància de Podemos".

De la feina feta, al futur al Parlament

"Arribem després de dos anys intensos i llargs", ha intervingut l'exdiputada Eulàlia Reguant. Dos anys, ha dit, en què la CUP ha fet "feina" i ha estat "garantia" al Parlament de Catalunya per tirar endavant la declaració del 9 de novembre, que va ser fidel al seu "compromís polític" de no investir Artur Mas, que va ser element clau en els pressupostos i que va aconseguir que es tirés endavant el referèndum. "D'aquí en va sortir la màgia", ha recordat, "la unilateralitat com a via col·lectiva per fer les coses, i l'autodefensa i l'dels drets", ha indicat, que ha fet avançar la societat catalans fins al moment actual. 
 

Els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Quim Arrufat, i el cap de llista, Carles Riera. Foto: Aida Morales


L'1 d'octubre, ha prosseguit, va ser la continuació d'aquella feina feta, i la votació va ser "l'antídot a les porres i a la por de la violència judicial". Per això, ha destacat, "ningú pot dubtar de la potència de la unilateralitat", i ha recordat que, davant de la democràcia, hi ha un "estat disposat a tot per no trencar la sacrosanta unitat d'Espanya, amb cunetes plenes de morts". Pel que fa al proper Parlament sorgit de les urnes, ha dit, cap dels militants de la CUP té l'objectiu de fer "carrera política". I per això, ha continuat, cap dels diputats té la predisposició de "quedar-se a la cadira del palau de les catifes vermelles".

La CUP, amb el govern compromès

"La CUP no només serà investint aquest govern, sinó també participant i assumint les responsabilitats que se'n derivin", ha assegurat Riera, sempre que sigui un govern que "no acoti el cap davant del cop d'estat" del 155. Si això no és així, ha afirmat, els cupaires seran a l'oposició "dignament i dempeus", defensant els dos milions de persones que "es van jugar el físic" defensant els col·legis electorals, les urnes i les paperetes el passat 1-O. Tota la gent, ha conclòs el candidat cupaire, que va "decidir legítimament i democràticament" que Catalunya havia de ser una República.