Sabadell imposa set multes a la Sareb i BBVA per tenir pisos buits

Es tracta d'una sanció inicial de 3.000 euros per cada habitatge desocupat en propietat de les entitats financeres

13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:38h
L'Ajuntament de Sabadell ha interposat set multes de 3.000 euros per set habitatges buits. Concretament, són quatre sancions el BBVA i tres a la Sareb. Tot plegat és fruit d'un procés que va arrencar amb la incoació de 54 expedients del centenar iniciats fa una mica més d'un any. La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, s'ha felicitat per aquesta mesura, "és una bona notícia". 

Rubio ha desgranat la cinquantena d'expedients que han desembocat en les set multes. Així, 28 han acabat mobilitzant-se i s'han ocupat ja sigui per "la seva venda, lloguer o cessió, entre d'altres motius". Cinc estan a l'espera de noves inspeccions i 14 estan en procediment i poden o no traduir-se en multa. Per això, ha posat l'accent en que aquest era l'objectiu de les sancions, omplir els immobles. 

La regidora ha recordat que si no hi ha resposta, aquests 3.000 euros en un mes passaran a ser 6.000 i en un mes més, 9.000. Ha advertit que si continuen sense respondre la Llei de Dret a l'Habitatge, en l'article 118, "contempla quanties econòmiques que van del 90.000 els 900.000 euros". 

La meitat d'immobles buits, de grans tenidors

Ha garantit que el 2018 hi hauran més sancions, perquè hi ha 755 expedients. Una xifra, com ha calculat, que suposa el 10% sobre l'habitatge buit a Sabadell -uns 7.500-. En aquest sentit, Rubio ha remarcat que s'estima entre 1.500 i 2.000 siguin de grans tenidors, "actuem sobre el 50%", ha apuntat. 

En aquest sentit, ha justificat la "vehemència" amb la qual actua el consistori envers aquests propietaris. Tot i així, Rubio ha posat èmfasi en que calen "eines jurídiques per garantir donar una resposta a la necessitat que té la gent". La ciutat necessita 406 habitatges d'emergència habitacional i té 1.113 inscrits en aquest àmbit.  

D'altra banda, la titular d'Habitatge ha avançat que espera en els propers dies donar dades sobre la iniciativa impulsada per mobilitzar pisos de privats i masoveria. "Estem rebent inputs", ha finalitzat.