El «bon Déu» independentista del pare Manel

El sacerdot, que ocupa un lloc simbòlic en la candidatura de Junts per Catalunya, apareix en un acte social de la llista | Puigdemont vincula el programa de benestar al dèficit fiscal i a la consecució de la independència

El pare Manel, en un acte de campanya de Junts per Catalunya
El pare Manel, en un acte de campanya de Junts per Catalunya | Junts per Catalunya
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:42h
"Li demano al bon Déu que sàpiga educar la gent senzilla que no entén això de la independència". Són paraules de Manel Pousa, el pare Manel, en un acte social que ha celebrat aquest dimecres Junts per Catalunya a l'auditori de l'edifici de l'ONCE a Barcelona. Es tracta d'una de les incorporacions simbòliques a la llista de Carles Puigdemont, i ja va participar en la campanya de Junts pel Sí durant el setembre del 2017. "No tots els del meu gremi veuen bé fer política", ha ironitzat el pare Manel, que ha intervingut durant pocs minuts. Suficients per exhibir incorrecció político-religiosa.

Ha explicat, per exemple, que hi ha feligresos que se li acosten per fer-li saber que la independència els "expulsarà" de casa seva. "I sabeu què faig quan em diuen coses així? Els faig un petó als morros!", ha exclamat el sacerdot, vinculat des de fa dècades a iniciatives solidàries. Li ha agafat el relleu Isabel Ferrer, número quinze per Barcelona i experta en polítiques socials -ha desenvolupat tasques de responsabilitat a l'Ajuntament i a la Diputació-, que ha demanat un sistema de benestar "integral" que tingui en compte cinc àmbits: habitatge, salut, educació, aspectes laborals i l'economia.