Cs carrega contra la proposta d'Iceta d'indultar l'independentisme: «Preparen un nou tripartit»

Carlos Carrizosa acusa els dirigents sobiranistes d'haver violat els manaments evangèlics de "no robaràs" i "no mentiràs", i assegura que Ciutadans "mai insultarà"

Inés Arrimadas arribant avui al míting de Manresa.
Inés Arrimadas arribant avui al míting de Manresa. | Pere Fontanals
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:50h
Míting de Ciutadans al cor del Bages. Inés Arrimadas ha anat avui a Manresa a demanar el vot. La candidata ha atacat Miquel Iceta per haver demanat l'indult dels dirigents sobiranistes, de Carles Puigdemont fins a Oriol Junqueras. I tot seguit, s'ha preguntat "si això no serà un intent de preparar un nou tripartit". Ha dit que, malgrat això, ella intentarà sumar amb tots els partits constitucionalistes.

Ha repetit el guió emprat en els seus actes públics: "S'ha de parlar més de dependència que d'independència", ha sostingut, per dir que "per nosaltres, les estructures d'estat són millors escoles i millors hospitals". La politca unionista ha afirmat que "els espanyols no són els enemics dels catalans. Els enemics dels catalans són els polítics corruptes d'aquí i d'allà".

"El procés ha estat un fracàs, objectivament", ha proclamat. Recordant l'aprovació de la Constitució, ha dit que aquestes eleccions són "tan importants com el referèndum de la Constitució de 1978, fa 39 anys". "El vot de Ciutadans és per unir-nos, per reconciliar-nos, no per separar-nos".   

"La banda del procés"

Abans d'ella, han intervingut Antonio Espinosa i Carlos Carrizosa. Aquest, que ha estat portaveu del grup de Cs al Parlament, ha acusat els governants sobiranistes de ser "la banda del procés". Carrizosa ha dit que els líders independentistes han incomplert un munt de mandats evangèlics, com el de "no robaràs". "Nosaltres no robarem!", ha promès des de la tribuna.

Carrizosa ha acusat la dirigència de mentir i d'insultar. Ha esmentat les agressions a les seus del partit i els comentaris insultants per les xarxes que ha patit Ciutadans. Malgrat això, ha dit, "nosaltres hem de pensar en la unitat de tots els catalans i mai insultarem", després de titllar els líders sobiranistes de lladres i mentiders.