Barcelona instal·la pilones a la Rambla per evitar nous atacs terroristes

L'acció s'emmarca en el paquet de mesures que va acordar el subgrup de la Junta de Seguretat després de l'atemptat del 17 d'agost

Instal·lació de pilones a la Rambla per evitar nous atemptats
Instal·lació de pilones a la Rambla per evitar nous atemptats | Europa Press
Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:01h
L'Ajuntament de Barcelona està instal·lant aquesta setmana pilones a diversos punts de la Rambla com una de les mesures de seguretat acordades en matèria antiterrorista per la Junta Local de Seguretat. La Rambla va ser un dels escenaris dels atemptats d'aquest mes d'agost, en el qual Younes Abouyaaqoub va atropellar mortalment 13 persones amb una furgoneta.

Aquest dimecres al matí els operaris han col·locat pilones a la part superior del passeig, la més propera a la plaça de Catalunya, per la qual va entrar el vehicle que conduïa Abouyaaqoub. Es tracta d'uns pilars cilíndrics foscos més gruixuts que els que habitualment es col·loquen a la via pública per impedir el pas del trànsit rodat.

La Junta Local de Seguretat de Barcelona va acordar el novembre adoptar noves mesures en matèria antiterrorista com fer de vianants els carrers de l'entorn del temple de la Sagrada Família i la instal·lació de pilons flexibles i altres obstacles provisionals a zones cèntriques. En la Junta es va acordar instal·lar a diverses zones cèntriques obstacles provisionals, a més de les pilones flexibles provisionals: arbrat, jardineres i cubs de formigó.

Aquestes mesures van ser aprovades per la Junta en el marc del grup específic creat després dels atemptats del 17 d'agost a la Rambla amb l'objectiu d'analitzar riscs i valorar l'adopció de mesures addicionals de seguretat. Aquest grup específic està integrat per l'Ajuntament de Barcelona –àrees de seguretat i prevenció, Guàrdia Urbana, Bombers, Urbanisme, Mobilitat, Districtes i Turisme-, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
Arxivat a