Arrimadas, sobre els consellers presos: «Ser polític no concedeix carnets d'impunitat»

La candidata unionista també carrega contra Artur Mas: "Va dir que si buscaven responsables del 9-N, el busquessin a ell. Doncs ja l'han trobat" | Ha demanat als comuns que, si es donen els números, "s'abstinguin" per facilitar un govern constitucionalista

13 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:33h

Inés Arrimadas intervenint davant Nova Economia Fòrum. Foto: @CiutadansCs


Als presos polítics, ni aigua. Inés Arrimadas ha intervingut aquest matí davant la Tribuna Catalunya de Nova Economia Fòrum. I ho ha fet mostrant inflexibilitat amb els seus adversaris sobiranistes. Preguntada sobre perquè no havia demanat la llibertat dels presos polítics, Arrimadas ha dit que "ser polític no concedeix carnets d'impunitat".

"Els polítics no han de dir qui ha d'entrar o sortir de la presó", ha afegit. "Nosaltres respectem les decisions judicials". Sobre l'ordre d'embargament de la casa d'Artur Mas, ha repetit el mateix dient textualment: "Mas va dir que si buscaven responsables del 9-N, que el busquessin a ell. Doncs ja l'han trobat".  

Un panorama desolador

El seu discurs inicial, molt similar al que va pronunciar ahir al Cercle d'Economia, ha partit de l'afirmació que Catalunya travessa "la seva pitjor crisi institucional, política i social" de les darreres dècades. Ha invocat a "recuperar les nostres institucions" i "exercir les nostres competències, que en tenim moltes". Ha definit el procés com "una gran mentida" i que ara cal recuperar "la veritat". La candidata ha incorporat aquesta apel·lació a "la veritat" en el discurs dels darrers dies.        

Ha dibuixat un panorama desolador de a situació econòmica a Catalunya: uns nivells d'atur que ha tornat als nivells del 2008, 3.000 empreses que "han marxat" i una ferida en el sector turístic. Arrimadas ha afirmat que els defensen una via quebequesa a la sobirania han de saber que moltes empreses i bancs van abandonar el Quebec quan es va convocar un referèndum d'autodeterminació, "i ja no han tornat més". La candidata ha donat per fet que "les empreses tornaran" si Ciutadans governa després del 21-D.

"Sortim a guanyar"

Ha insistit en la necessitat de sumar si es dona una majoria de les forces constitucionalistes el 21-D. "El més important és sumar", ha dit, i ha reblat el que és la gran carta en mans de Ciutadans segons totes les enquestes: que el seu partit és el primer dins del bloc unionista. "Sortim a guanyar", ha dit per reforçar l'ambició presidenciable de Cs en aquesta campanya. Ha demanat també als dirigents dels comuns que, si es donen els números, "s'abstinguin" per facilitar un govern unionista.  

"Fractura sense precedents"

Però el pitjor ha estat, segons la candidata, "la fractura social sense precedents" que ha dividit llars i famílies per culpa del procés. A això s'ha afegit la "gestió nefasta" del Govern, amb "multiplicació de barracons" i cues d'espera als hospitals.

Ha criticat l'executiu de Mariano Rajoy per deixar al calaix reformes imprescindibles com una millora del sistema de finançament. I no s'ha volgut respondre els arguments del sobiranisme. Això ha facilitat que el procés avancés. Cal aturar-lo el 21-D, oportunitat històrica per acabar amb el "forat negre" que ha suposat. Ha apel·lat a canviar "les baralles entre amics per la reconciliació". "Hem de recuperar l'estabilitat i la tranquil·litat", ha afirmat la candidata.