JxCat esquiva la pressió d'ERC per nomenar un candidat alternatiu a Puigdemont

El president sosté que tornarà a Palau si guanya les eleccions i la candidatura insisteix que l'únic motiu per anar a les eleccions és "restituir" l'executiu | Els consellers Rull i Turull, Eduard Pujol i Elsa Artadi porten el pes dels actes públics i tindran protagonisme l'endemà dels comicis

Els integrants de Junts per Catalunya ensenyen el cartell electoral de Puigdemont
Els integrants de Junts per Catalunya ensenyen el cartell electoral de Puigdemont | Junts per Catalunya
12 de desembre del 2017
Actualitzat el 13 de desembre a les 15:39h
El primer en obrir el debat va ser Carles Mundó, conseller de Justícia i un dels homes forts de la llista d'ERC, en una entrevista a NacióDigital. "Junts per Catalunya hauria de proposar un candidat alternatiu si Carles Puigdemont no pot ser investit", va assegurar fa tan sols quatre dies Mundó. I, des d'aquell moment, la llista que lidera el president de la Generalitat esquiva el debat. Sosté que ara toca "restituir" el Govern legítim -és a dir, tots aquells dirigents que van ser cessats el divendres 27 d'octubre fent servir l'article 155 de la Constitució- i no entrar en "polèmiques autonomistes", fent servir paraules que s'escolten a la sala de màquines de Junts per Catalunya. 

Als mítings de la candidatura, quan és el torn dels teloners -ja siguin territorials o nacionals-, s'acostuma a defensar que no cal "triar" un president, perquè "ja en tenim un i es diu Carles Puigdemont". En aquests termes s'han expressat al llarg de la primera setmana de campanya els consellers Josep Rull i Jordi Turull -dos dels principals actius de la llista i acabats de sortir de la presó d'Estremera, com Mundó-, així com també Elsa Artadi -directora de l'estratègia nacionalista- i Eduard Pujol, que exerceix de portaveu. "No hem de plantejar cap candidat alternatiu perquè això va de triar entre Puigdemont i Mariano Rajoy", mantenen els dirigents de Junts per Catalunya, i precisament aquest és un dels principals leitmotivs de la campanya gràfica i audiovisual de la formació.