Mélenchon donarà suport a Domènech en la campanya dels «comuns»

L'excandidat de l'esquerra alternativa a l'Elisi compartirà escenari divendres a Badalona amb el candidat de Catalunya en Comú i l'escriptor britànic Owen Jones

12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:46h

El candidat francès Jean-Luc Mélenchon. Europa Press


Jean-Luc Mélenchon, excandidat de l'esquerra alternativa a l'Elisi, donarà suport als "comuns" en la campanya del 21-D. El dirigent francès participarà en el míting que Catalunya en Comú ha programat divendres a la tarda a Badalona. En l'acte compartirà escenari amb Xavier Domènech, el periodista i escriptor britànic Owen Jones, Jéssica Albiach -número 3 de la candidatura dels "comuns"- i Susanna Segovia -número 6 de la llista-.

Els "comuns" se senten representants pel projecte polític de Mélenchon -el mateix Domènech, Ada Colau i Pablo Iglesias li van donar suport públicament en les presidencials franceses- i entenen que la seva aportació els pot ajudar camí de la cita amb les urnes. El líder de la plataforma França Insubmisa va assolir un 19% dels vots en la primera volta dels comicis per escollir president de la República. Fins a set milions de francesos li van donar suport.

Mélenchon és el segon aspirant a la presidència de la República francesa que tindrà protagonisme en la campanya de les eleccions catalanes. L'exprimer ministre francès Manuel Valls, que aquesta setmana ha passat per Barcelona, se sumarà a la campanya de Ciutadans camí del 21-D, tal com ha avançat la candidatura d'Inés Arrimadas. Tanmateix, el PSC també ha reivindicat el suport de Valls.