Arrimadas va al feu de Balmón amb els vots del PSC en el punt de mira

La candidata de Ciutadans diu que "Catalunya s'aixecarà" i insisteix en les seves crítiques als socialistes per haver governat amb els independentistes

Inés Arrimadas i Juan Carlos Girauta a Cornellà.
Inés Arrimadas i Juan Carlos Girauta a Cornellà. | @CiutadansCs
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:51h
Aquest dilluns Ciutadans s'ha plantat a Cornellà de Llobregat, un dels feus històrics del PSC i on vol escombrar amb el que pugui de cara a les eleccions del 21-D. El regidor Juan Daniel Martínez ha presentat els dos protagonistes, Inés Arrimadas i Juan Carlos Girauta en un acte a l'aire lliure celebrat al Parc de la Ribera, a tocar del camp de l'Espanyol.

Amb set dies de campanya, alguns missatges ja comencen a ser repetitius. Inés Arrimadas ha dit que "Catalunya es tornarà a aixecar" després del que ha representat el procés. Ha reiterat l'acusació que parlar molt d'independència ha deixat en segon ordre els problemes socials, citant el cas d'una dona que ja fa temps que espera un marcapassos...

Arrimadas ha dit que el 21-D "és una oportunitat que no podem deixar escapar". Ha recordat la seva proposta de fer una auditoria dels comptes de la Generalitat "per aixecar les catifes i obrir les finestres", una promesa que té el mèrit de generar sempre alguns aplaudiments. Ha dit que "nosaltres també anirem a Brussel·les però a dir que Catalunya serà un motor d'Europa". Ha advertit contra un nou tripartit, que seria un "recanvi" i no el canvi que es necessita.      

"El nacionalisme ja ha perdut"

Girauta ha començat dient que "el nacionalisme ja ha perdut" perquè per imposar-se "necessita el slenci" de la societat, que les manifestacions constitucionalistes han trencat. Ha titllat Carles Puigdemont de "pròfug" que va de la ma de l'extrema dreta flamenca. En territori governat per un ajuntament del PSC, ha atacat els socialistes, dels qui ha dit que s'han aliat amb els "nàufrags" d'UDC, un partit que va acumular nombrosos casos de corrupció. Girauta ha tornat a criticar Miquel Iceta per defensar l'indult pels dirigents sobiranistes.   

Cornellà, entre el roig i el taronja

Cornellà és el feu polític d'Antoni Balmón, alcalde del PSC, exponent dels capitans que dins del partit estan més ancorats al PSOE (va donar suport a Susana Díaz). Però Balmón va perdre la majoria absoluta en les darreres municpals (11 regidors de 25). Ciutadans va irrompre aleshores al consistori com a tercera força i 3 regidors darrera del PSC i de Podem.  El 27-S, el PSC va ser primera força (24,5%), però amb Ciutadans fregant ja la seva posició (23,64%). Endarrere van quedar Catalunya Sí que es Pot (16,77) i Junts pel Sí (16,13).

A les generals de desembre del 2015, En Comú (32%) va passar per davant del PSC (26%), amb Ciutadans tercer, amb el 14,89%. Un resultat que quasi bé no va variar mesos més tard, en les generals de juny del 2016. En Comú i PSC van repetir resultats, però el PP (14,44%) va superar Ciutadans (12,58%). Aquest cop, a Ciutadans creuen que les coses poden canviar i volen fer bo el seu eslògan pel territori: "El cinturó, que abans era roig, és ara taronja". I així és en molts llocs. Cornellà, de moment, resisteix l'embat.