JxCat posa en dubte les garanties democràtiques del 21-D

Laura Borràs, número cinc per Barcelona, assenyala que els presos polítics i la possibilitat que el 155 d'allargui després de les eleccions posen en qüestió els comicis | Des del Museu de Lleida, la candidatura de Carles Puigdemont sosté que la intervenció s'aplica amb "barra lliure" i manté que la "solució Iceta" passa per la força de la Guàrdia Civil a l'hora de treure les obres de Sixena

11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:37h

Laura Borràs, número cinc per Barcelona de Junts per Catalunya, aquest dilluns a Lleida Foto: Junts per Catalunya


La comitiva de Junts per Catalunya s'ha desplaçat aquest dilluns cap a Lleida, on la Guàrdia Civil està supervisant el trasllat de les obres de Sixena que es troben al museu de la capital del Segrià. Des d'allà, els membres de la candidatura han carregat amb duresa contra l'article 155 de la Constitució, la "barra lliure" que suposa per al govern espanyol i també contra el paper del PSC, a qui aquests dies critiquen amb duresa. Laura Borràs, número cinc per Barcelona de la llista de Carles Puigdemont, ha posat en dubte les "garanties democràtiques" del 21-D per dos motius: l'existència de presos polítics i la possibilitat que la intervenció de l'automomia segueixi en funció del resultat.

"La base de la democràcia és acceptar el resultat de les eleccions, que no han estat convocades pel nostre president", ha recalcat Borràs. Al seu costat, el dramaturg Joan Lluís Bozzo ha estat l'encarregat de carregar contra el PSC de Miquel Iceta: "La solució Iceta estem veient quina és, amb la Guàrdia civil de matinada enduent-se les obres", ha assenyalat. Quim Torra, en llocs de sortida per Barcelona i també fitxatge independent, ha apuntat que aquest dilluns són és Sixena, però "demà pot ser l'escola catalana".

Bozzo, de fet, ha optat per demanar una "rebel·lió" contra les pràctiques associades a l'article 155 de la Constitució. Xavier Quinquillà, número quatre per Lleida, i Montserrat Macià, exdirectora del Museu de Lleida, ha insistit en la idea segons la qual l'adeu a les obres és un "espoli".
 

Xavier Quinquillà, número quatre de Junts per Catalunya a Lleida Foto: Junts per Catalunya