Lleida es comença a mobilitzar per defensar les obres de Sixena

Desenes de persones es concentren a les portes del museu

10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:27h
Desenes de persones s'han concentrat davant del Museu
Desenes de persones s'han concentrat davant del Museu | N.LL
Desenes de lleidatans s'han mobilitzat aquest vespre de diumenge a les portes del Museu de Lleida per defensar les obres de Sixena que seran traslladades a l'Aragó per ordre del jutge d'Osca. Els manifestants han cridat contra l'article 155 i també contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a qui responsabilitzen, en part, de l'operatiu que acabarà amb les peces fora del la capital del Segrià. 

Si es compleix el guió que marca la providència judicial coneguda dijous passat aquest dilluns arribarà un camió per endur-se les 44 peces d'art de Sixena que estan al Museu de Lleida. Tot el cap de setmana s'han generat reaccions entorn del polèmic trasllat, entre les quals la de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, que ha assegurat que la situació de les peces ñes un fet "inconcebible en un estat de dret". Els museus catalans s'han posicionat en contra del trasllat i han qüestionat que es facin en condicions òptimes per a la seguretat de les peces.

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ha assegurat que està preparat per al protocol del retorn, l'arribada dels camions, l'embalatge, les fitxes corresponents, l'operació de càrrega de les peces i l'entrega de la documentació sobre les obres. Giralt ha assegurat que acompanyaran aquest procés com a "responsables" de la conservació de les obres, "com no pot ser d'una altra manera". Per la seva part el conservador del Museu ha alertat que la guàrdia Civil no sap on són les peces i s'ha preguntat si entraran "a sac".