Jordi Turull, una rosa groga i el míting més emotiu de la seva carrera

El conseller de la Presidència entrega una flor a la dona de Jordi Sànchez, Susanna Barreda, i fa tota la intervenció a Parets del Vallès, el seu poble, amb un nus a la gola

Susanna Barreda, parella de Jordi Sànchez, en el míting de JxCat a Parets del Vallès
Susanna Barreda, parella de Jordi Sànchez, en el míting de JxCat a Parets del Vallès | Junts per Catalunya
10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:53h
Pocs minuts després de les vuit de la tarda, el públic que omplia l'espai Can Rajoler de Parets del Vallès s'ha posat dempeus per rebre Jordi Turull, fill de la ciutat i que fa només una setmana va sortir de la presó d'Estremera. "Tinc un nus a la gola", ha confessat Turull quan s'ha acostat al faristol. Quan ha acabat de parlar, és molt possible que la sensació no li hagi marxat: ha aprofitat per entregar-li una rosa de color groc a Susanna Barreda, dona de Jordi Sànchez, encara empresonat a Soto del Real. El conseller de la Presidència, a qui sovint d'identifica amb un perfil eminentment institucional, ha protagonitzat el míting més emotiu de la seva trajectòria política.

"Descansar? Per què hem de descansar, amb tot el que li han fet al nostre país?", es pregunta sovint Turull aquests dies, quan arrenca els mítings. Una de les primeres coses que va fer quan va sortir de la presó va ser trucar Elsa Artadi, directora de campanya de Junts per Catalunya, per posar-se a la seva disposició. L'endemà ja estava assegut al comitè de campanya al costat dels principals dirigents de la candidatura. "Amb l'emoció tot costa molt", ha admès el conseller, visiblement tocat. Quan passeja pel carrer, per exemple, agraeix a tothom que se li acosta l'escalf rebut durant l'empresonament.
 
El dirigent del PDECat, que aquest matí ha fet campanya per diversos pobles del Vallès Oriental, ha volgut posar de manifest que en un context de "normalitat" li pertocaria presentar Sànchez, el número dos de la candidatura. No ho pot fer perquè el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) encara està empresonat, tot i que Junts per Catalunya ha demanat que pugui ser traslladat als mítings o que pugui fer missatges des de Soto del Real. "Batallarem perquè ho pugui fer", ha recalcat Turull.

El conseller de la Presidència, com li passa a Josep Rull, el seu company de cel·la a Estremera, ha de fer equilibris en els discursos. A la candidatura tenen clar que la justícia espanyola -a instàncies del sistema polític, segons el seu punt de vista- observa amb molta dedicació el contingut dels mítings. "La reiteració delictiva és una possibilitat real, si ens ho mirem amb el seu prisma", sosté un dirigent consultat. Aquest diumenge a Parets, però, els filtres han caigut vençuts per l'emoció.
 

Jordi Turull, conseller de la Presidència, en el míting de Junts per Catalunya a Parets del Vallès Foto: Junts per Catalunya