11 de febrer de 1936: la recuperació de l'Estatut i el retorn dels presos apleguen les esquerres

ERC, Acció Catalana i els partits obrers reuneixen els seus partidaris en el tram final de la campanya

Un cartell de Socors Roig Internacional adverteix del que ha fet el feixisme a Alemanya, i un de Cristóbal Arteche alerta contra l'abstenció.
Un cartell de Socors Roig Internacional adverteix del que ha fet el feixisme a Alemanya, i un de Cristóbal Arteche alerta contra l'abstenció. | Còpia digital: CRAI Biblioteca Pavelló de la República, UB
10 de desembre del 2017
Actualitzat el 16 de desembre a les 18:52h
TEl Front d'Esquerres ha celebrat avui un míting al Teatre Olympia, al Paral·lel, convertit en un dels espais on els partits congreguen els seus partidaris. Han intervingut representants de totes les formacions de la coalició, des de l'obrerista i marxista POUM a la nacionalista i liberal Acció Catalana. Un dels més aplaudits ha estat precisament Lluís Nicolau d'Olwer, d'Acció Catalana, qui ha acusat les dretes catalanes d'haver-se unit amb qui ha derogat l'Estatut. "L'únic programa de les dretes -ha dit- és negar l'amnistia i la reinstauració de l'Estatut".   

Ha estat el veterà Pere Corominas qui ha resumit la trilogia reivindicativa que reuneix en el Front d'Esquerres comunistes, marxistes i republicans nacionalistes: recuperar l'ordre republicà, el retorn de l'Estatut derogat i la llibertat dels presos polítics i socials. Una referència als consellers empresonats, amb el president Companys al davant, pe`ro també als treballadors asturians detinguts.

Els últims detalls

Els partits posen fil a l'agulla als darrrers detalls de la campanya. El Front d'Esquerrres ha reunit els seus interventors i apoderats per preparar la jornada electoral. Per la seva banda, aquesta tarda, a la plaça de Catalunya, la coalició de dretes ha fet un repartiment massiu de globus per als nens amb la inscripció "Voteu el Front Català d'Ordre". Poc després, els globus es podien veure per tot el centre de la ciutat, fins i tot  en alguns taxis. La campanya avança en el seu tram final de cara al diumenge.

Arxivat a