«Blinden» el Museu de Lleida davant l'imminent trasllat de les obres de Sixena

Operaris de la Paeria han descarregat desenes de tanques de seguretat per facilitar l'entrada de la policia preveient una forta mobilització ciutadana

10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:37h
Tanques de seguretat davant el Museu de Lleida.
Tanques de seguretat davant el Museu de Lleida. | cedida
Operaris lleidatans han descarregat aquest diumenge per ordre dels Mossos d'Esquadra desenes de tanques de seguretat a les portes del Museu de Lleida davant l'imminent trasllat de les obres de Sixena, previst per aquest dilluns. Segons ha pogut saber NacióDigital, els treballadors han deixat el material preveient la mobilització que es farà a partir d'aquest dilluns al matí per defensar les peces. 

El jutge d'Osca ha emès una sentència que indica que les 44 peces del museu han de ser traslladades aquest dilluns en un operatiu que serà executat per la Guàrdia Civil, que té el permís per utilitzar la força en cas que sigui necessari.

Concretament, el text dona permís tant a la Guàrdia Civil com a la resta de cossos de seguretat que aquesta consideri oportú com a Policia Judicial perquè accedeixin al recinte museístic a partir de les dotze de la nit del dilluns 11 de desembre. Tot plegat, segons indica el magistrat, per "garantir" l'accés a l'indret al personal del govern de l'Aragó i a la tècnica designada per aquest, així com al personal de l'empresa especialitzada contractada per l'executiu aragonès.

Convocatòria per "fer un cafè"

Ja són diverses les entitats i partits polítics, com Arran o la CUP, que han convocat la ciutadania davant les portes del Museu de Lleida aquest dilluns al matí amb l'excusa de "fer un cafè". La piulada de la formació cupaire,  que té de fons la foto de l'equipament museístic lleidatà, també l'han retuitat els Comitès de Defensa de la República de Lleida.