Domènech acusa al bloc del 155 de tenir la «repressió» com a única proposta per a Catalunya

Els "comuns" també demanen, però, "no deixar que un full de ruta fracassat sigui la condemna de tot un país" | "Incerta glòria la del PSC quan Aznar recomana el vot per a tu", ha dit el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem

El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, en un míting a Girona
El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, en un míting a Girona | Catalunya en Comú
10 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:55h
"Aquells que han intervingut l'autogovern de Catalunya no tenien cap altra proposta per a Catalunya que la repressió". El cap de llista de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha estat així de contundent a l'hora d'adreçar-se des de Girona al bloc del 155 que configuren PP, Ciutadans i el PSC. L'acusació ha anat més enllà i ha afegit que si els partits constitucionalistes no han obert en cap moment una "taula de diàleg" amb Catalunya és perquè "no tenien res a proposar". 

Els "comuns" també han carregat, però, contra el bloc independentista en la ciutat que va governar Carles Puigdemont durant cinc anys. La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha demanat als votants que no permetin "que un full de ruta fracassat sigui la condemna de tot un país i condemni a la frustració tota la seva gent". Al seu judici, només els "comuns" poden fer "caure les caretes als falsos patriotes" i ha reivindicat que la bandera "és un símbol que s'aixeca per defensar el país i la seva gent" i no un "tros de tela que només serveix per cobrir nyaps i vergonyes" del govern.  

A la caça del milió d'indecisos

L'estratègia de carregar contra els dos blocs que pugnen en aquestes eleccions tan polaritzades és una constant en la campanya de Catalunya en Comú-Podem. De fet, Domènech s'ha adreçat especialment avui al "milió" d'indecisos que encara no tenen clar a qui votaran. Els "comuns" parteixen de la premissa que els beneficia aquesta bossa de votants que potser votaran per primera vegada perquè, si fins ara no s'havien polaritzat, interpreten que hi ha probabilitats que es mobilitzin no per optar pels extrems sinó per la via intermitja que ells pretenen representar. 

"Us diran que tot està decidit i diran que no es pot fer més perquè el futur ja està escrit. Us mentiran perquè no tenen propostes de futur", ha advertit Domènech. I s'ha adreçat especialment aquells que volen votar però que consideren que "els blocs no els representen": "Des de Catalunya en Comú-Podem assumim el compromís ferm d'anar a convèncer aquest milió de persones".

La "fraternitat" per bandera

De fet, Domènech ha reivindicat "el mestissatge" i la "diversitat" del país per alçar els "comuns" com els garants del catalanisme progressista. "Només som capaços de transformar el país quan ho fem col·lectivament", ha dit. Ha recordat que, de fet, els objectius de l'Assemblea de Catalunya per sortir de la dictadura franquista era la "llibertat del poble" per tenir "accés efectiu al poder econòmic"; la recuperació de les institucions catalanes; l'amnistia pels presos i, també, la "coordinació de totes les lluites per les llibertats de tots els pobles d'Espanya". Han aixecat, de nou, la bandera de la "fraternitat". 

Seguint el mateix fil de les "lluites per les llibertats", el cap de llista per Girona, Llorenç Planagumà, ha reclamat el vot de la "Girona rebel i insubmisa"