Ciutadans busca fer la maneta a Tarragona

Els dirigents taronges invoquen a la ciutat romana els "milers d'anys que ens contemplen" per fer bones les millors previsions del CIS

10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:16h
Un assistent oneja una bandera espanyola amb el 155 en el míting tarragoní de Cs.
Un assistent oneja una bandera espanyola amb el 155 en el míting tarragoní de Cs. | Jonathan Oca
Ciutadans ha fet míting a Tarragona aquest diumenge. Oloren la "sang electoral" i creuen que poden fer  bones les millors previsions de l'enquesta del CIS: passar dels quatre diputats que tenen ara, encapçalats per Matías Alonso, a cinc. Ha estat Alonso qui avui ha invocat, a dues passes de la plaça Imperial Tarraco, i emulant Napoleó a Egipte, els "milers d'anys d'història d'aquesta ciutat bimil·lenària que ens contemplen". Ciutadans vol comptar fins a cinc a la ciutat romana i està segur que ho assolirà.

Hi ha la moral molt alta entre els afiliats de Ciutadans tarragonins. Es veu en els sentiments de Pilar, una mestra tortosina que viu a Tarragona, es va afiliar a Cs fa un any i ho té clar: "Segur que treiem el cinquè diputat. I espera't quan vinguin les municipals. Arrasarem". Com es va afiliar al partit? "No vaig poder més de tantes cassolades. Va ser quan van començar les coaccions a les feines i la por que hi havia que vaig decidir fer-me de Ciutadans. Abans no havia militat enlloc i era completament apolítica".

La Pilar exemplifica el procés de substitució electoral que s'està produint en un sector del vot conservador i espanyolista: "El PP ha fet coses bones, sobretot en economia. Però és un partit ple de corrupció. I Ciutadans està net. Per mi això és essencial". Ella se sent "sobretot catalana", però creu erroni trencar amb Espanya: "És com una traïció. Qui no té avantpassats espanyols?". A Ciutadans esperen un gran resultat a Tarragona i s'encomanen al llegat d'August.