Arrimadas diu que «els qui estan a les llistes d'espera no poden anar a Brussel·les a veure l'òpera»

Rivera insisteix a demanar el vot de tots els electors constitucionalistes en un míting a Tarragona

Arrimadas a Tarragona aquest diumenge.
Arrimadas a Tarragona aquest diumenge. | Jonathan Oca
10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:41h
Albert Rivera i Inés Arrimadas han estat avui a Tarragona, una plaça clau en l'estratègia de partit, on han congregat més d'un miler de seguidors a tocar de la plaça Imperial Tarraco. Arrimadas ha dit que "el 21-D serà la data de caducitat del procés", que segons ella "ha fet que 3.000 empreses marxin, 3.000 empreses, senyors!" i "1.300 autònoms han abandonat Catalunya, han hagut de deixar la seva terra o la seva feina per culpa del senyor Puigdemont".

"Els comerciants que han perdut vendes aquests mesos o els que estan a les cues d'espera no poden pagar-se el viatge a Brussel·les a veure l'òpera", ha clamat la candidata, provocant les rialles del públic. Ha dit que "enterraran" el procés amb vots el 21-D. Ha tornat a repetir una de les seves frases favorites en aquesta campanya: "Ens preocupa el 2114, no el 1714".

"Ni pujolisme, ni tripartits, ni procés"

Rivera ha afirmat que per primer cop el constitucionalisme podrà emprar la paraula "guanyar", a la qual van renunciar durant anys el PP i el PSC. Per això ha fet una enèsima crida a votar Cs aquest cop per superar ERC. "No ens serveixen ni el pujolisme, ni els tripartits ni el procés", ha sentenciat. També ha carregat contra el president a l'exili: "Puigdemont és militant del PDECat, pensa com ERC i actua com la CUP”.

La lluita pel vot útil unionista és l'obsessió dels taronges. "Mai un vot valdrà tant", ha exclamat Albert Rivera. "Per netejar la Generalitat ha d'arribar una presidenta i un partit nets, i no un tripartit", ha dit, en una frase que també ha estat una manera d'al·ludir als escàndols de corrupció que afecten el PP.

Han intervingut també els diputats Matías Alonso, cap de llista, i Lorena Roldán, la número dos, que han insistit en el caràcter "històric" de les eleccions.
 

Albert Rivera parlant amb el monument a Companys al fons. Foto: Jonathan Oca


Lluís Companys, "assistent" inesperat

El míting ha tingut lloc a la rambla Lluís Companys de Tarragona. Un fet que ha fet de l'expresident afusellat pel franquisme un "assistent" inesperat de l'acre unionista. El monument que el recorda ha estat ben visible durant totes les intervencions dels oradors.