10 de febrer: Esquerra Republicana crida a recuperar l'esperit fundacional de la República

L'exalcalde de Barcelona Carles Pi Sunyer entra de ple a la campanya i acusa les dretes d'anar contra la República i contra Catalunya

Les esquerres volen retornar a l'esperit del 14 d'abril del 1931.
Les esquerres volen retornar a l'esperit del 14 d'abril del 1931. | Wikipedia, extret dels arxius federals alemanys.
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:54h
Gran míting del Front d'Esquerres al cine Marina de la Barceloneta per a les eleccions del febrer del 1936. Un dels oradors ha estat Hilari Salvador, exregidor -serà alcalde de Barcelona durant la guerra- i dirigent d'ERC. Martí Rauret, membre de la direcció d'Esquerra, ha insistit en una de les idees centrals dels missatges de les esquerres: cal recuperar l'esperit del 14 d'abril.

La campanya no pot ser més excepcional. Una part dels candidats estan a la presó, condemnats per rebel·lió. Això ha afegit un element de més dramatisme a una situació política ja molt tensa i polaritzada. En absència forçada dels principals candidats de les esquerres, amb el cap de llista, Lluís Companys,  a la presó, el principal orador del míting ha estat el carismàtic Carles Pi Sunyer, exalcalde de Barcelona.

Pi Sunyer, probablement el dirigent republicà català més rellevant dels qui no romanen empresonats, ha entrat de ple en la campanya amb un atac frontal contra les dretes coaligades, tot dient que "són l'anti-República i les seves forces van contra l'autonomia i contra Catalunya".