Rivera, a Girona: «El projecte de Puigdemont és que tornin les cues a la duana»

El líder de Ciutadans demana als votants socialistes i populars que aquest cop "concentrin el vot" | Arrimadas assegura que el president català "ha sembrat el caos, jo sembraré el seny"

Albert Rivera a Girona.
Albert Rivera a Girona. | @CiutadansCs
09 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:09h
Míting de Ciutadans avui a l'Auditori de Girona. Albert Rivera i Inés Arrimadas han congregat prop d'un miler de persones en una de les places més difícils pel partit unionista, a la ciutat que va tenir Carles Puigdemont com a alcalde i al qual va reelegir fa dos anys i mig. Quan li ha arribat el torn a Rivera, el líder de Ciutadans ha al·ludit a la proximitat de la frontera francesa, tot dient que "el projecte de Puigdemont és el retorn de les cues a la duana". Ha dit que els catalans han d'elegir "si hem de tornar a explicar als nostres fills què és fer cua a una duana i  què és la pesseta".

Rivera ha proclamat el seu "orgull" de ser espanyol i ha criticat suaument Mariano Rajoy i el PP, assegurant que Espanya necessita reformes i que "no és el mateix l'immobilisme de Rajoy que el dinamisme de Ciutadans". "La revolució que necessita Catalunya és el seny". Rivera ha dit que, a diferència del PP i el PSOE, contra Ciutadans no serveixen els atacs de l'independentisme perquè ells no tenen complexos de dir que són "catalans i espanyols".

El líder de Ciutadans ha fet una apel·lació a concentrar el vot i, sense esmentar el PP, ha dit que la gent no voti a partits que poden quedar-se sense escons i que els votants socialistes i populars els votin aquest cop a ells perquè "el futur de Catalunya pot dependre d'uns pocs milers de vots". En el que ja és un tret central del discurs taronja, ha recordat que el PSC és el responsable d'uns governs tripartits que no van suposar cap millora en relació als executius de CiU.

El retorn de la "veritat"

Inés Arrimadas s'ha felicitat de l'èxit de convocatòria dels taronges i ha dibuixat un panorama gairebé apocalíptic de la situació a Catalunya: "No podem permetre que continuïn carregant-se Catalunya". "Ja n'hi ha prou de mentides!", ha afirmat, referint-se a la "marxa d'empreses" i "l'aïllament internacional". Aquestes eleccions han de suposar, ha dit, "el retorn de la veritat al Govern català".

Arrimadas ha exclamat com a resum del seu discurs: "Puigdemont ha sembrat el caos, jo vull sembrar el seny". La candidata ha repetit les dues promeses que porta fent des de l'inici de la campanya: una auditoria independent per saber com s'han gastat els diners a la Generalitat i un pla de xoc perquè "tornin les empreses".  

Crits contra Montilla

Fran Hervías ha estat el primer orador. Secretari d'organització de Ciutadans, gironí, ha carregat també contra José Montilla, tot recordant que l'expresident i senador no va votar l'aplicació del 155. Una referència que ha fet que algú del públic cridés "traïdor!"Avui som a la casa del senyor Puigdemont, a punt de guanyar unes eleccions!".

Jean Castel, el cap de llista per Girona, ha dit que aquestes eleccions són històriques i que l'acte d'avui "demostra que Girona no és nacionalista sinó democràtica". Ha fet ironia sobre l'exili de Puigdemont, a qui s'ha referit com "un senyor que és candidat estant de vacances". Castel ha acabat el seu discurs definint-se com a "xarnego" i dient que "mai més permetrem que es menyspreï aquesta paraula".