Meritxell Borràs reapareix en campanya amb un missatge als presos: «No defalliu»

La consellera de Governació, en un acte a La Garriga, reclama a la ciutadania que segueix enviant cartes als empresonats per traslladar-los escalf

Meritxell Borràs, en l'acte de Junts per Catalunya a La Garriga
Meritxell Borràs, en l'acte de Junts per Catalunya a La Garriga | Junts per Catalunya
09 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:40h
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha reaparegut aquest dissabte en un acte de campanya de Junts per Catalunya. Ha estat la seva primera aparició pública després de sortir de la presó d'Alcalá Meco. "Penso molt en els que encara hi són. No defalliu, envieu cartes a tots ells, perquè és una forma que se sentin estimats i prop vostre, i una mica més lliures", ha apuntat la dirigent del PDECat en un breu discurs.
 
Borràs ha apuntat que Catalunya és un país "plural i fantàstic", i que qui se n'ocupa a primera línia són els alcaldes. "Sabeu donar força a la gent i sempre esteu al peu del canó", ha assegurat la dirigent del PDECat, que ha volgut centrar el discurs en donar les gràcies als responsables municipals. "Tots heu treballat per la gent del vostre poble. Moltes gràcies pel vostre escalf, me'l vau fer arribar directament a la presó amb les vostres cartes", ha apuntat Borràs, lesionada d'un turmell.

"Pilars de l'1-O"

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i número dos per Lleida, ha volgut reivindicar que els batlles es presenten als comicis "en defensa pròpia", i ha apuntat que hi va haver alcaldes que durant el referèndum de l'1-O es va posar al costat dels "repressors". "No ens poden imposar com fem les coses", ha ressaltat.

L'acte l'ha obert l'alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, que també forma part de la candidatura de Puigdemont. "Des del món local volem mostrar un cop més el nostre compromís amb el president i amb el Govern, i també amb els presos polítics", ha recalcat Budó, que ha destacat el paper dels ajuntaments "en la construcció de la República catalana sense abandonar els municipis ni la gent". "Vam ajudar a fer possible el 9-N i hem estat pilars de l'1-O, i per això estem investigats per la Fiscalia", ha dit.

"No deixarem de treballar cada dia en la construcció de la República, fent les coses ben fetes. Perquè Puigdemont segueixi sent president, cal votar Junts per Catalunya. Us demano que ens conjurem per fer-ho possible", ha ressaltat Budó, una de les veus destacades del món municipal del PDECat.
 

Meritxell Budó, alcaldessa de La Garriga, en l'acte de Junts per Catalunya Foto: Junts per Catalunya