Així aspira JxCat a capitalitzar l'1-O

Els responsables de la candidatura asseguren que la candidatura és la que més s'assembla "a les cues del dia del referèndum" | La sala de màquines de la llista sosté que el plantejament d'ERC sobre Puigdemont és "autonomista"

Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, durant el míting a Berga
Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, durant el míting a Berga | Junts per Catalunya
08 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:28h
"Som la candidatura que més s'assembla a les cues de l'1 d'octubre". La frase és del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'ha pronunciada aquest divendres al vespre en un míting a Berga. El referèndum és la gran fita de la legislatura -s'hi va arribar després de remodelacions de Govern, tensions internes i mobilització- i l'objectiu de Junts per Catalunya és capitalitzar-lo al màxim. Com assegura un alt responsable de la candidatura, "a les escoles de l'1-O ningú es preguntava a quin partit votava o militava la persona que tenia al seu costat". I avui s'ha estrenat aquest argumentari.

Puigdemont tenia molt interès en bastir una llista que tingués poc a veure amb el PDECat. De fet, en un primer moment va aplaudir -i promoure- de manera entusiasta una agrupació d'electors sorgida, precisament, amb l'esperit de l'1-O. Finalment, però, el partit es va acabar implicant en una candidatura a la qual dóna suport logístic i en la qual participa a través dels consellers Josep Rull i Jordi Turull, acabats de sortir de la presó d'Estremera. Les referències a les "porres" que va fer servir la policia espanyola durant la jornada de votació apareixen constantment en els discurs dels candidats -la gran majoria dels protagonistes són els independents-, i ho seguiran fent fins al 21-D.