Les camises de Roger Torrent

Un viatge a Londres i Dublín per fer contactes polítics, una sessió preparatòria a la seu d'ERC, un debat a TVE, un matí a Sant Boi de Llobregat, un míting a Blanes... i algunes peces de roba amb un recorregut alternatiu

Les camises de Roger Torrent que es va deixar a la seu d'ERC.
Les camises de Roger Torrent que es va deixar a la seu d'ERC. | Roger Tugas
08 de desembre del 2017
Actualitzat el 09 de desembre a les 8:47h
No, no és un espai cedit a Patrycia Centeno d'anàlisi de la moda política. Sí, sí que intenta aspirar una mica al clickbait, aprofitant la tirada que té el número dos de la candidatura d'ERC per Girona entre determinats sectors -ara tampoc no negarem l'evidència- i el seu gust per al bon i modern vestir -en opinió d'un absolut ignorant en la matèria, com és l'autor d'aquesta peça-. Però de camises de Roger Torrent n'hi ha, això sí. I han passat per tot arreu excepte per casa seva, aquests dies. Coses de la campanya electoral i del moment d'excepció.

I és que si afrontar uns comicis ja és prou dur per a un dirigent polític, més encara ho és si el cap de llista està empresonat i, a més, has de fer diplomàcia internacional paral·lela perquè han cessat tot l'equip d'afers exteriors del teu govern. És el que li ha tocat fer als fins ara diputats d'ERC i candidats a reeditar els escons Roger Torrent, Alba Vergés i Adriana Delgado, que han aparcat la campanya momentàniament per viatjar a Londres i Dublín per reunir-se amb representants electes dels parlaments del Regne Unit i d'Irlanda, per denunciar la situació política de Catalunya, obtenir el seu suport "en la defensa de la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a l'autodeterminació" i mirar d'establir "un marc de col·laboració per seguir treballant en aquestes línies en un futur immediat", segons el partit.

S'han reunit amb representants dels liberals britànics, el Partit Nacional Escocès, els gal·lesos Plaid Cymru, el Sinn Féin, el Fine Gael o el Fianna Fail. Igualment, han participat en els grups de discussió sobre Catalunya de Westiminster i Dublín. Pel que expliquen, els interlocutors van compartir l'exigència de "garanties democràtiques" per al 21-D, que respecti el resultat electoral, accepti una solució política i no judicial.