Domènech retreu al PSOE que sigui «un especialista en donar suport» al PP

El cap de llista dels "comuns" aposta per un pla d'industrialització de les Terres de l'Ebre i un estudi del cabal hidrològic de l'Ebre

Xavier Domènech, en un passeig per la Fira de Nadal de Tortosa
Xavier Domènech, en un passeig per la Fira de Nadal de Tortosa | Sara González
08 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:41h
El cap de llista de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, segueix carregant contra els socialistes. Aquesta vegada per les declaracions del portaveu del PSOE, Óscar Puente, que ha obert la porta a mantenir el 155 en funció del govern que es derivi de les eleccions del 21-D. "El PSOE és un especialista en donar suport al PP en moments clau enlloc de buscar solucions", ha replicat el candidat dels "comuns" des de la Fira de Nadal de Tortosa.

Aquest suport dels socialistes el donen, ha recordat, a un PP que "no té un projecte per a Catalunya" més enllà de l'aplicació del 155 i de fer de "l'excepcionalitat" la seva manera de fer política. Justament per aquest motiu, Domènech ha reivindicat que el 21-D el resultat deixi "meridianament clar" que la societat catalana rebutja aquest modus operandi.

Dues propostes per a les Terres de l'Ebre

El dia després del primer debat entre candidats, a TVE, Domènech ha lamentat que la "crispació" entre els dos blocs que estan en disputa en aquestes eleccions acabin relegant altres qüestions que afecten la ciutadania. Especialment a territoris com els de les Terres de l'Ebre, que ha recordat que ha estat especialment castigat per la crisi econòmica per les greus afectacions sobre el seu teixit productiu.

En clau territorial, el líder dels "comuns" ha apostat per impulsar un pla d'industrialització de les Terres de l'Ebre i també fer un estudi dels cabals hidrològics de l'Ebre perquè la salinització del riu està afectant la pesca i les granges de tonyines. "Aquests temes essencials estan quedant fora de debat perquè els blocs cauen en la crispació", ha subratllat.