El policia espanyol que va provocar una baralla al Born és un inspector en cap que mana 250 antiavalots

L'agent liderava un grup de policies que anaven beguts i exigien parlar castellà

Redacció
08 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:34h
L'agent de la policia espanyola que el passat 25 d'octubre va provocar una baralla al Born de Barcelona és un inspector en cap que mana a 250 antiavalots. Així ho detalla una informació d'El Periódico, on s'apunta que l'home va agafar pel coll un cambrer quan aquest es va negar a servir una darrera ronda.

Segons el rotatiu, es tracta de l'inspector en cap J. A. F., de 39 anys i responsable de la cinquena Unitat d'Intervenció Policial, un càrrec des del qual té a les seves ordres a 250 antiavalots. L'agent s'allotjava des de finals de setembre en el vaixells Rhapsody, atracat al port de Barcelona, i en va marxar el mes passat.

Aquell dia tenien festa i ell i uns companys van anar al Born a sopar i beure, concretament unes cinc rondes de Voll-Damm, dues canyes i una cervesa sense alcohol. Fent crits de ¡Viva Espanya!, va incomodar els clients, a la vegada que deixava clar en cada ronda que eren agents de la policia espanyola i retreia als cambrers que parlessin català tot i ser a Espanya, tot i que en realitat parlaven en italià. 

Cap a les 22.00 hores el cambrer els va perseguir fora del local donat que marxaven sense pagar la darrera ronda, moment en què van pagar i van demanar una darrera ronda. El cambrer, però, s'hi va negar al·legant que ja era hora de tancar, moment en què l'inspector li va etzibar: "Somos la puta ley aquí en Barcelona! Cerráis y abrís cuando nosotros lo decimos". El cambrer així ho va explicar en declaracions a RAC1:


 
Acte seguit va agafar el cambrer pel coll, i altres agents van entrar al local envoltant els cambrers i amenaçant-los amb tamborets i ampolles. Va ser llavors quan van arribar els Mossos d'Esquadra, provocant l'ira dels policies espanyols cap a ells, insultant-los greument sense que els agents catalans es rebotessin. L'inspector espanyol els va explicar que li havien intentat robar el mòbil posant-lo darrera de la barra per justificar la bronca, però els testimonis dels fets van assegurar als Mossos que l'havia deixat ell mateix quan va iniciar-se l'aldarull.

Tot plegat ha acabat als tribunals, on hi ha una denúncia dels cambrers contra els policies espanyols i una altra dels agents contra els cambrers. Segons l'article, l'actitud de l'inspector ha generat malestar a la policia espanyola, i hi ha oberta una investigació interna.
Arxivat a