Arrimadas insta a votar «la gent normal» de Ciutadans per acabar amb «l'insult independentista»

La candidata carrega contra Miquel Iceta i assegura que el vot taronja és l'únic que pot provocar el canvi d'etapa política a Catalunya | Diu que parlarà amb Rajoy per millorar el sistema de finançament si és presidenta de la Generalitat

Arrimadas, amb Jorge Soler i Carlos Carrizosa
Arrimadas, amb Jorge Soler i Carlos Carrizosa | Àlvar Llobet
08 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:14h
La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha apel·lat aquest divendres a acabar amb el Govern independentista "que insulta" per donar pas a la "gent normal" de la seva formació a partir del 21-D. En un acte a Lleida, Arrimadas ha assegurat que el vot del canvi real és el de la seva formació, i en aquest sentit ha carregat contra el líder del PSC, Miquel Iceta, a qui no considera una solució per transformar la dinàmica política de Catalunya.

Arrimadas s'ha mostrat optimista respecte les possibiliats que Ciutadans guanyi les eleccions, i ha fet esment a les enquestes que situen el partit taronja a un sol escó de la victòria electoral. "Estem en condicions de governar el país i vull ser la presidenta de les polítiques socials", ha assegurat la candidata, animada per desenes de persones que s'han desplaçat fins la Seu Vella.

La líder unionista ha explicat que el primer que farà si arriba a presidir la Generalitat serà anar a Brussel·les per revertir la mala imatge que ha donat Catalunya en els darrers mesos i a Madrid per parlar amb Mariano Rajoy i demanar un millor sistema de finançament autonòmic. 

L'aspirant a presidenta ha apuntat que la seva és la candidatura "del respecte i de la convivència", i ha afilat el verb contra els independentistes, a qui ha acusat de creure's més que la resta de partits. "La gent normal respecta les resolucions judicials, però ells es fan selfies estripant-les", ha indicat Arrimadas, que ha repetit el seu leit motiv de campanya basat en la voluntat de ser "una presidenta per a tots els catalans".