Puigdemont respon a Mundó que la prioritat és restituir el Govern «en el seu conjunt»

El president i candidat de Junts per Catalunya assegura que impedir la investidura de l'actual executiu seria tant com entendre que el 155 segueix en vigor | Exigeix a Ciutadans, PSC i PP que respectin el resultat del 21-D i els desafia a explicar si tenen un "pla B" per evitar que manin els independentistes

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte de campanya de Junts per Catalunya
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte de campanya de Junts per Catalunya | Junts per Catalunya
08 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:20h
El president de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha respost aquest divendres al conseller de Justícia, Carles Mundó, que en una entrevista a NacióDigital reclamava a la seva candidatura que proposés un cap de cartell alternatiu per si ell no podia ser investit. La prioritat, segons Puigdemont, és restituir l'actual Govern "en el seu conjunt". "Les coses es reprenen allà on es van deixar", ha resumit el president, en referència a que després del 21 de desembre, en cas de victòria independentista, calddria que seguissin governant les mateixes persones que van ser destituïdes per l'article 155 de la Constitució aprovat pel Senat el 27 d'octubre.

Segons el dirigent independentista, no té previst l'escenari d'una investidura pròpiament dita perquè no ha estat destituït pel Parlament, sinó pel govern espanyol. "Respectar els resultats vol dir deixar el 155 sense efectes", ha assenyalat Puigdemont, que ha demanat "derrotar" a les urnes la intervenció de l'autonomia.


El candidat ha desafiat de nou l'anomenat "tripartit del 155" a respectar els resultats dels comicis, i els ha demanat que expliquin públicament" si tenen un "pla B" per fer que els independentistes no manin tot i imposar-se a les urnes. "Això s'ha de resoldre a través de la política. Li exigim al sistema polític espanyol que en faci", ha assegurat Puigdemont en una roda de premsa a la seu de la llista presidencial.

Preguntat sobre si faria actes més a prop de la frontera catalana -un cop el Tribunal Suprem ha retirat l'ordre europea de detenció- durant la campanya, Puigdemont ha assegurat que encara no hi ha cap decisió presa. "Podem ser lliures a tot arreu menys en territori espanyol", ha constatat el president de la Generalitat.

La manifestació de Brussel·les

El dirigent independentista s'ha referit també a la manifestació que ahir va omplir el cor de Brussel·les, i ha reiterat que "no es va fer costat a criminals", sinó a dirigents polítics legitimats a les urnes. S'ha mostrat confiat que, en privat, les institucions europees vagin reaccionant a la mobilització catalana.

"Hem de persistir", ha recalcat Puigdemont, que ha considerat inviable que Europa no reaccioni a un resultat favorable a l'independentisme a les eleccions del 21-D. De moment, però, des de Brussel·les no apareix cap suport a la causa catalana i se segueixen fent proclames a favor del "respecte a la llei".
 

Carles Puigdemont, abans de la manifestació independentista a Brussel·les Foto: Junts per Catalunya