Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

govern espanyol

L'Estat autoritza una nova despesa de 105 milions en avions, naus i tancs militars

El govern espanyol permet gastar 43,3 milions en un submarí, 47 milions per al manteniment d'aeronaus i 14,87 milions per a recanvis de vehicles Pizarro

per Redacció , 7 de desembre de 2017 a les 19:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cospedal visita unes instal·lacions militars. Foto: Ministeri de Defensa


El consell de ministres ha aprovat aquest dijous diverses inversions i despeses al ministeri de Defensa entre els quals destaca el contracte d'execució de les obres de la cinquena gran carena del submarí S-71 "Galerna", així com els contractes derivats d'aquest acord per un import de 43,3 milions d'euros, el finançament del qual es distribueix en quatre anualitats (2017-2020). L'adjudicació es durà a terme d'acord amb el que preveu el conveni entre el ministeri de Defensa i l'empresa Navantia, per ser la drassana d'aquesta empresa a Cartagena "l'adequada a Espanya, per experiència i capacitat, per a escometre una obra d'aquestes característiques".


Atès que la nau submarina és "una capacitat essencial per al compliment de les missions que té encomanades l'Armada", explica el govern espanyol, es fa necessari escometre l'execució de les obres de la cinquena gran carena d'aquest submarí, així com efectuar els recorreguts i les proves en taller dels diferents equips i sistemes, abans de procedir al seu nou muntatge a bord, per a realitzar les proves de port amb el vaixell a flotació i les proves finals de mar.

D'altra banda, el consell de ministres ha autoritzat la celebració de l'acord marc per al desenvolupament d'activitats de suport al sosteniment de les aeronaus de l'Armada, així com els contractes derivats, per un import màxim de 47 milions d'euros, amb un finançament distribuïda en tres anualitats (2018-2020).


Mitjançant aquest contracte es pretén pal·liar les mancances de personal per a la gestió del segon esglaó de manteniment d'aeronaus, que compta amb un reduït espai a les seves instal·lacions i falta d'equip, segons explica el govern espanyol. "Es fa necessària la contractació d'empreses privades, que disposen de la capacitat tecnològica, instal·lacions, bancs de prova i personal qualificat i experimentat necessari per realitzar aquelles tasques més complexes", afegeix. La durada d'aquest acord marc s'estendrà pel termini comprès entre la seva formalització i al 31 de desembre de 2020, prorrogable per un període equivalent a la durada inicial.

Recanvis de vehicles Pizarro


En tercer lloc, el consell de ministres ha autoritzat la celebració de l'acord marc per a l'adquisició de recanvis de vehicles Pizarro, per un valor màxim estimat de 14,87 milions d'euros. El govern espanyol explica aquesta decisió per la "necessitat de continuar amb el manteniment preventiu i correctiu" dels vehicles Pizarro i per aconseguir un alt grau d'operativitat per part de les unitats en les que aquests vehicles es troben enquadrats, així com de disposar de dotacions i nivells de recanvis en les diferents unitats, centres i organismes, usuaris i logístics, responsables del seu manteniment.

L'acord marc està dividit en vuit lots i es troba subjecte a regulació harmonitzada. El procediment d'adjudicació d'aquest acord marc de subministrament és el del negociat amb publicitat. El valor màxim estimat és de 14,9 milions euros i té una durada de tres anys, susceptible de pròrroga per tres més. El programa per a l'adquisició de vehicles de combat de cadenes Pizarro es va dividir en dues fases; la primera va contemplar l'adquisició de 144 unitats i la segona, encara en fase de producció, de 119 més i dos prototips. Actualment l'Exèrcit de Terra disposa de 227 vehicles Pizarro.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació