Girauta: «Si es penalitza l'assassinat, no s'ha de penalitzar un cop d'estat?»

El portaveu de Ciutadans al Congrés ataca Iceta per defensar l'indult als consellers processats

Juan Carlos Girauta avui a Mataró.
Juan Carlos Girauta avui a Mataró. | ACN
07 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:01h
Ciutadans ha fet avui un míting en un hotel de Mataró. L'orador principal ha estat Juan Carlos Girauta, portaveu de Cs al Congrés, ja que Inés Arrimadas s'ha abocat avui a preparar el debat de TVE Catalunya. Girauta, un home que sol generar controvèrsies, no ha defraudat. "Hem viscut un cop d'estat, un cop institucional", ha dit Girauta, per acusar tot seguit els socialistes i directament Miquel Iceta, qui ha parlat de possibles "indults" als polítics avui processats. El diputat ha exclamat: "Per què es penalitza un assassinat i no un cop d'estat o una sedició?".  

Juan Carlos Girauta ha dit que a ell li sap greu que li sap greu "els presos de tot el món", com també "el patiment de les foques", que creu en la presumpció d'innocència, però que "la llei és igual per a tots" i que les acusacions fetes pels tribunals contra els governants independentistes són "molt greus".
La fi del "resistencialisme"

Hi ha un optimisme que es palpa en tots els actes de Cs. Girauta ha proclamat la fi del "resistencialisme" que, segons ell, ha caracteritzat l'actuació del constitucionalisme a Catalunya. Ha denunciat l'aliança dels "vells partits" espanyols, els nacionalistes i el "nou populisme" de Podem per preservar els "tabús", com qüestionar la llei del cupo basc, atacant Pablo Iglesias per donar suport a "la dreta més casposa d'Europa", en al·lusió al PNB.. "Els únics revolucionaris som nosaltres", ha clamat. Girauta ha dit a l'auditori que "estem en condicions de guanyar aquestes eleccions" i "canviarem Espanya perquè som els únics que tenim un projecte per Espanya".  I la gent ha aplaudit cridant "Votarem".

Mataró, amb alcalde socialista, és una de les poblacions on Ciutadans detecta el seu ascens. Avui ha reunit prop de dues-centes persones a la capital del Maresme. Un militant local explicava aquesta tarda que estan fent forat en el segment de votant del Partit Popular. Cs té ara tres regidors enfront els només 2 del PP.