La CUP estén la seva campanya al «nord salvatge»

La número 1 per Lleida, Mireia Boya, afirma que no vol tornar a "anar sola" al "zoològic" del Parlament

La cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, amb Pau Juvillà; Rosa Penyafiel, Maria Sirvent i l'exdiputada Gabriela Serra a Lleida.
La cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, amb Pau Juvillà; Rosa Penyafiel, Maria Sirvent i l'exdiputada Gabriela Serra a Lleida. | ACN
06 de desembre del 2017
Actualitzat el 07 de desembre a la 13:31h
El coll de la Panadella se situa a 710 metres sobre l'altiplà de la Segarra, a mig camí entre Barcelona i Lleida. Aquest port, a més, divideix les conques dels rius Segre i Llobregat, així com també les zones dialectals del català oriental i el català occidental. I què hi passa més enllà de la Panadella? Doncs que "comença el món". Aquest és el punt de vista i així ho ha defensat la candidata número 1 de la CUP a la demarcació de Lleida, Mireia Boya, que en el primer míting de campanya ha volgut deixar molt clar que la CUP, fora del Parlament i del centralisme de Barcelona, és territori. 

Al nord de la Panadella, ha explicat, hi ha el "nord salvatge" que es reivindica. Un territori que consideren que ha estat massa vegades oblidat per les polítiques del Govern, sota el feu socialista en la seva capitalitat, i que esdevé una zona a reivindicar. "Aquesta legislatura passada he estat sola, i no vull tornar a anar sola (al Parlament)", ha clamat Boya, en un míting, però, que no ha aconseguit omplir el Teatre de Lleida. "Vull que el Pau (Juvillà) vingui amb mi al Parlament", ha afirmat. Boya, filla de la primera síndica d'Aran després de la recuperació de les institucions de la Val, s'ha fet forta en aquesta campanya, com a clara defensora de la territorialitat, el català i l'aranès.