Entorn Puigdemont, essència convergent i poc PDECat: així funciona la «war room» de JxCat

La directora de campanya, Elsa Artadi, és qui governa l'estratègia que es perfila cada matí a la seu amb aparicions de Puigdemont via videoconferència | El comitè incorpora membres i alts càrrecs de l'últim executiu, amb peces clau de Palau i d'algunes conselleries

Imatge de campanya de Junts per Catalunya
Imatge de campanya de Junts per Catalunya | Adrià Costa
09 de desembre del 2017
Actualitzat el 10 de desembre a les 10:27h
La seu electoral de Junts per Catalunya, situada al barri de Gràcia, serviria tant per posar-hi un showroom de roba com per celebrar-hi el sopar de Nadal d'una empresa nòrdica. Té dues plantes: a la primera hi ha una taula allargada on s'hi integren tots els treballadors de la candidatura -més portàtils que ordinadors de sobretaula, a excepció d'un Mac de grans dimensions-, i a la de baix s'hi troben un parell d'espais diferenciats. Només baixar les escales s'hi disposa una taula rectangular on cada matí s'hi dissenya l'estratègia i, després d'uns nous graons, apareix una pantalla a través de la qual Carles Puigdemont apareix des de Brussel·les per videoconferència per estar al dia de tota l'estratègia i ser-ne partícep. Quan ell parla, tothom apunta.

La war room de Junts per Catalunya és, en certa manera, un resum de la confecció de la candidatura. En forma part l'entorn més proper a Puigdemont -Elsa Artadi, directora de campanya i número deu per Barcelona, n'és l'exemple més clar-, un grup de dirigents joves però foguejats en l'última etapa de l'antiga Convergència i que han tingut escassa presència del PDECat. No formen part del grup reduït d'estratègia ni la coordinadora general del partit, Marta Pascal, ni tampoc el coordinador organitzatiu, David Bonvehí. Sí que hi acudeix Toni Aira, director de comunicació de la formació. L'encarregat global de la comunicació és Jaume Clotet, director general d'aquest àmbit al Govern i que va ser ràpidament reclutat per Puigdemont quan va fer el pas per ser candidat al 21-D.