Els caganers del pessebre d'Estremera

Rull i Turull segueixen amb interès les activitats nadalenques dels seus excompanys al mòdul 4 del centre penitenciari | El seu entorn relata la tristesa per deixar Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó madrilenya quan ja donaven per fet que quedarien tots en llibertat

Josep Rull i Jordi Turull, al míting de Junts per Catalunya a Reus
Josep Rull i Jordi Turull, al míting de Junts per Catalunya a Reus | ACN
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:37h
A la Plaça del Mercadal de Reus hi ha un mercat de Nadal d'aquells que tant t'hi trobes llaminadures com figures de pessebre. Unes figures que a Jordi Turull li recorden al pessebre que els interns d'Estremera estaven preparant de cara a les festes. "Ens van demanar si ens podien posar a mi i al Josep de caganers, per això de ser catalans... I ens va semblar bé!", explica el conseller de la Presidència a la comitiva que l'acompanya pel centre de la capital del Baix Camp. Com si tingués un ressort, saluda tothom que porta un llaç groc -la proporció és elevadíssima- i els agraeix l'escalf. Fa aquells ulls que combinen l'alegria per recuperar la llibertat i la tristor per haver deixat companys a Estremera quan ja donaven per fet que no s'hi estarien més.

A mitja passejada pel centre de Reus s'hi suma Josep Rull, que després d'unes setmanes amb xandall -es van convertir en assidus del Decathlon a l'hora de triar la roba, relata en privat- ha recuperar el vestit i els mocasins marronosos que porta habitualment. "Estem fent campanya a pèl, només som ell i jo al cotxe", ressalta un membre del seu equip. Aquest mateix dirigent consultat, que ha patit en silenci el tràngol de veure el conseller empresonat i desposseït del càrrec.