El govern de Colau rebutja posar el nom d'«1 d'Octubre» a un carrer de la ciutat

El consistori rebat la proposta d'ERC de rebatejar l'avinguda Reina Maria Cristina amb l'argument que "cal deixar passar més temps"

Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat el 06 de desembre a les 11:33h

La Policia Nacional espanyola requisant urnes Foto: Victor Turek


El comissionat de Programes de Memòria de Barcelona, Ricard Vinyes, ha rebutjat aquest dimarts el prec formulat per ERC per posar el nom d'"1 d'Octubre" a un espai de la ciutat. Vinyes ha argumentat que el criteri general amb les persones és deixar passar cinc anys des de la seva mort per proposar a la ponència del nomenclàtor que algun carrer de la ciutat porti el seu nom.

Al seu parer, tot i que això no és així per a esdeveniments històrics, "el criteri és deixar passar temps i prendre una decisió reposada". "És justament el transcurs del temps el que enalteix un esdeveniment o el que ens fa matisar o repudiar un esdeveniment", ha afegit. Davant aquesta resposta, el regidor d'ERC, Juanjo Puigcorbé ha lamentat la decisió del Govern municipal i ha criticat que "cada dia se signifiquen més".

La iniciativa plantejava posar el nom 1 d'Octubre "com a homenatge als ciutadans de Barcelona i del conjunt de Catalunya que el passat 1 d'octubre van defensar, de forma cívica i pacífica, escoles i equipaments per preservar el seu dret a decidir democràticament el futur del nostre país, davant la violència repressora exercida per l'estat". Puigcorbé ha suggerit rebatejar amb aquest nom l'avinguda Reina Maria Cristina.
 

L'avinguda Maria Cristina, en plena concentració independentista Foto: Adrià Costa

Arxivat a