La CUP contesta Albiol: «Contra el seu 'a por ellos', farem valdre el nostre 'no passaran'»

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, avisa la Fiscalia que "ja no té competència en territori català"

Acte de la CUP en suport a l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, que s'ha negat a declarar a la Ciutat de la Justícia.
Acte de la CUP en suport a l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, que s'ha negat a declarar a la Ciutat de la Justícia. | Aida Morales
05 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:01h
Desobediència fins a les últimes conseqüències. Segons la CUP, el sistema judicial espanyol ja no té cap mena de legitimitat dins de la República catalana. Ho han deixat clar aquest dimarts, aprofitant que l'alcalde cupaire d'Argentona, Eudald Calvo, havia estat citat a declarar davant de la Fiscalia a la Ciutat de la Justícia, per no haver impedit el referèndum de l'1 d'octubre. Calvo estava investigat per tres presumptes delictes de desobediència, prevaricació i obstrucció a la justícia i, en aquesta ocasió, malgrat que ha comparegut davant de les portes del jutjat, no ha entrat a les dependències judicials.

D'aquesta manera, ha explicat ell mateix, la CUP envia un missatge al govern de l'estat espanyol i al seu sistema judicial per avisar-los que "ja no tenen competència en territori català". "Contra el seu a por ellos, nosaltres farem valdre el nostre no passaran", ha declarat en referència a les declaracions del líder popular Xavier García Albiol en l'acte de presentació de campanya. Aquest ha estat el motiu principal pel qual s'ha negat a declarar -de la mateixa manera que ja han fet altres alcaldes i regidors de la CUP d'arreu del territori- ja que, tal com ha afirmat, el sistema judicial espanyol ja està actuant en un "país estranger". "Que això li quedi molt clar al fiscal general, en el primer dia d'exercici en el seu càrrec", ha sentenciat.