8 de febrer: la dreta tem que el tema de l'amnistia als presos doni vots al Front Popular

La Lliga Catalana anomena l'aliança de les esquerres com "la coalició del Sis d'Octubre"

Cartells de campanya de les esquerres: «Les dretes són el feixisme, el feixisme és la guerra: vota les esquerres: dona pensa en els teus fills, de Cristóbal Arteche». I un  del PCE, «Para devolver a sus familias a los 30.000 presos». Autor: Manuela.
Cartells de campanya de les esquerres: «Les dretes són el feixisme, el feixisme és la guerra: vota les esquerres: dona pensa en els teus fills, de Cristóbal Arteche». I un del PCE, «Para devolver a sus familias a los 30.000 presos». Autor: Manuela. | Còpia digital: CRAI Biblioteca Pavelló de la República, UB
13 de desembre del 2017
Actualitzat el 14 de desembre a les 10:17h
En tots els sectors de la dreta espanyola s'estén el temor que la reivindicació de l'amnistia per a tots els empresonats arran dels fets del 1934 -Sis d'Octubre i revolució d'Astúries- esdevingui un reclam electoral exitós per al Front Popular per als comicis del febrer del 36.

En els cercles polítics i en la premsa madrilenya es repeteix aquests dies que a Astúries, que va patir una forta repressió l'octubra de 1934 després de la revolta obrera, hi ha un fort sentiment de solidaritat envers els empresonats que es pot traduir en vots a les urnes el 16 de febrer.  L'amnistia i l'advertiment contra l'amenaça que pot suposar un triomf conservador -apel·lant al pacifisme contra el bel·licisme d'un sector conservador- són elements centrals dels missatges del front d'Esquerres. 

A Catalunya, la dreta repeteix amb insistència que les candidatures d'esquerres són "la coalició del Sis d'Octubre". També en els rengles de la Lliga es percep el temor a una recuperació del vot esquerrà. En un dels cartells del Front d'Ordre, es pot llegir: "Misèria. És la fila de totes les revoltes, de tots els períodes d'agitació i de totes les propagandes demagògiques. Els qui voleu treball i prosperitat per tothom... teniu un deure: voteu el Front Català d'Ordre". La Lliga ha fet del temor a la repetició d'un altre Sis d'Octubre un dels elements estratègics de la seva campanya.