3 de febrer: la Lliga acusa els dirigents d'ERC de violar la Constitució i l'Estatut

Segons "La Veu de Catalunya", l'òrgan de la dreta catalana, les esquerres aspiren a repetir el Sis d'Octubre

Curiós cartell de la dreta catalana: «No passaran! Voteu el Front Català d'Ordre».
Curiós cartell de la dreta catalana: «No passaran! Voteu el Front Català d'Ordre». | CRAI Biblioteca Pavelló de la República, UB.
08 de desembre del 2017
Actualitzat el 09 de desembre a les 9:52h
A mesura que s'acosta el 16 de febrer, dia de les eleccions generals a tot Espanya, va pujant el to entre els principals adversaris polítics en un escenari cada cop més polaritzat. Des de la Lliga Catalana, l'argumentari se centra en atacar els polítics d'esquerres com a irresponsables i demagogs.

Avui, l'òrgan del partit de Cambó, La Veu de Catalunya, acusa ERC i les esquerres en general d'haver violat la Constitució i l'Estatut de Catalunya amb el Sis d'Octubre. Segons el diari de la Lliga, els dirigents de les esquerres "aspiren a repetir-lo sempre que puguin". El missatge que vol llançar la Lliga en aquesta campanya és que ERC, malgrat el seu discurs catalanista, va posar en perill la viabilitat de l'autonomia quan va optar per proclamar l'Estat Català el Sis d'Octubre del 1934. Els de Cambó insisteixen que només ells, des del seny i la moderació, poden fer que Catalunya torni a la normalitat.

Mentrestant, tenen lloc les darreres converses entre els partits catalans per tancar les candidatures del Front d'Esquerres i el Front Català d'Ordre. No totes les forces de dreta, però, donaran suport a la llista que lidera la Lliga. Avui s'ha sabut que el Partido Nacionalista Español, de Josep Maria Albiñana, d'extrema dreta, rebutja donar suport a la coalició de dretes perquè va liderada per la Lliga, "antigua y constante incubadora del más pernicioso separatismo".