Junts per Catalunya planteja el 21-D com un plebiscit sobre Puigdemont

"President ja en tenim, és Puigdemont. Les eleccions van de si volem que torni a Palau", argumenta la directora de campanya, Elsa Artadi | La llista del president preveu actes unitaris amb ERC com el del 7 de desembre si els consellers surten de la presó

Elsa Artadi i Ramon Maria Piqué, presenten la campanya de Junts per Catalunya
Elsa Artadi i Ramon Maria Piqué, presenten la campanya de Junts per Catalunya | Sara González
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:24h
O Carles Puigdemont, o Mariano Rajoy. O democràcia, o 155. Així planteja Junts per Catalunya la campanya del 21-D, que l'afronta amb la dificultat de tenir el cap de llista . La seva directora, Elsa Artadi, ha argumentat que aquestes eleccions no van d'escollir un president, sinó d'aconseguir que Puigdemont torni al Palau de la Generalitat: "President ja en tenim i és el nom que crida la gent al carrer. Aquestes eleccions van de si volem que el president torni a Palau".

Justament el lema escollit per la candidatura és "Puigdemont, el nostre president". Tot i que en funció del cartell també aniran jugant amb "Junts per Catalunya", que consideren que recull la voluntat d'"unitat" que, al seu judici, han expressat des del principi. Artadi ha insistit que aquests comicis han de servir per "restaurar la democràcia i les institucions catalanes" amb el seu president i seguir treballant a partir del "mandat de les eleccions del 27-S però també de l'1-O. Per això, asseguren, no contemplen cap altre escenari que no sigui guanyar les eleccions.

La dificultat de tenir consellers a la presó i el cap de llista a Brussel·les

Junts per Catalunya preveu celebrar actes unitaris amb ERC. El primer, ha dit Artadi, és el que es farà el dia 7 de desembre just després de la gran manifestació a Brussel·les. Se'n preveu almenys un altre si abans o durant la campanya són alliberats els consellers que encara estan en presó preventiva acusats d'un delicte de rebel·lió. En tot cas, treballen la campanya contemplant els dos escenaris: que siguin o que no siguin excarcerats.



Això afegeix un grau de dificultat a l'hora d'afrontar la logística de la campanya i també dels debats. Han assegurat, però, que Puigdemont tindrà una alta presència als actes gràcies a l'ús de les noves tecnologies i dels vídeos i les comunicacions en directe. "No és fàcil tenir el cap de llista a Brussel·les", ha reconegut Artadi.

Uns cartells "iconogràfics"

Pel que fa a la tria del disseny dels cartells, el director creatiu de Junts per Catalunya, Ramon Maria Piqué,, ha argumentat que s'ha triat una posada en escena cinematogràfica i una "tipografia dinàmica" amb un degradat amb els colors de la senyera, groc i vermell. Preguntats per les semblances que els "comuns" han alertat que tenen els cartells de Junts per Catalunya amb els seus, Artadi ha assegurat que no han tingut "temps" ni de veure com és la cartelleria de la campanya de Xavier Domènech.