Els «comuns» faran bandera de l'«honestedat» per «impugnar» els blocs del 21-D

Domènech descarta un govern de concentració amb l'independentisme mentre hi sigui el PDECat

Xavier Domènech i Elisenda Alamany presenten el lema de la campanya del 21-D
Xavier Domènech i Elisenda Alamany presenten el lema de la campanya del 21-D | Sara González
28 de novembre del 2017
Actualitzat el 29 de novembre a les 9:36h
"Tenim molt en comú". Aquest és el lema amb el qual el candidat de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, es presenta a unes eleccions difícils per a la seva formació. En la presentació oficial de la cartelleria de la campanya, el líder dels "comuns" ha volgut deixar clar que el seu objectiu és "impugnar" els dos grans blocs -independentisme i unionisme- que concorren al 21-D. Tot un repte tenint en compte que aquestes són les eleccions més polaritzades de la democràcia. Més encara quan les enquestes diuen als "comuns" que parteixen d'uns resultats pessimistes però que, per contra, poden ser decisius per decantar majories. 

Xavier Domènech i la seva número dos, Elisenda Alamany, han explicat que en aquesta campanya els "comuns" aixecaran la bandera de l'"honestedat". "Posarem molt accent en la honestedat de les propostes, dels compromisos i de les actuacions. Portem massa temps veient com es diuen unes coses en un moment per dir radicalment el contrari just després", ha censurat Domènech. Ha afegit, a més, que el Govern de Carles Puigdemont havien dit que "estava tot preparat i solucionat"i que després han reconegut "que no hi havia res" i que per això ara "canvien de discurs i diuen que la unilateralitat és un invent de l'Estat".

Després que la independència no s'hagi fet efectiva en 18 mesos, recorden els "comuns", Domènech considera que la ciutadania ha de ser "enormement exigent" amb les propostes que les candidatures posin sobre la taula durant aquesta campanya. "Som nosaltres els que sempre hem mantingut les mateixes propostes. Els que ens han portat fins aquí no ens podran treure de la situació actual", ha sentenciat.

No al govern de concentració

Domènech ha descartat formar un govern de concentració amb les formacions independentistes mentre hi sigui el PDECat. Considera que cal tornar a posar en el centre l'agenda social que Junts pel Sí ha desplaçat com a prioritat en els darrers anys i ha emplaçat a ERC a decidir a partir del 21-D quines són les seves prioritats. Per part dels "comuns", ha insistit Domènech, seguiran defensant un "gran acord de país" i un pacte de la claredat per acordar com hauria de ser el referèndum acordat que, al seu judici, segueix sent la gran assignatura pendent per resoldre el conflicte territorial.

La semblança de cartells

Preguntats per les semblances entre el cartell de Junts per Catalunya i el dels "comuns", Domènech ha estat contundent: "És la mostra més clara que quan no es tenen idees el que fan és agafar les d'un cartell que no és propi".