El Cercle d'Economia insta els partits a «evitar el caos» i actuar dins la llei

L'entitat considera les eleccions de la màxima rellevància i fa una crida a totes les formacions per una sortida basada en "el diàleg i l'entesa"

27 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:05h

Juan José Brugera, president del Cercle d'Economia. Foto: ACN


De cara a les eleccions del 21-D, el Cercle d'Economia ha emès un comunicat en què fa una crida a tots els partits que competeixen a les urnes a actuar amb l'objectiu de buscar l'estabilitat i evitar "el caos". El fòrum econòmic no es pronuncia en favor de cap posicionament polític, però reclama a totes les forces que actuïn "en el marc de la legislació vigent en cada moment. Un compromís clar i compartit en aquest sentit serviria per frenar el daltabaix econòmic que estem patint".

El Cercle d'Economia assenyala els riscos que presenta l'escenari econòmic. Recorda que els anys de procés sobiranista no van tenir un impacte en la vida econòmica fins que es va anunciar una declaració unilateral d'independència. Segons el Cercle, a partir d'aquest moment, l'alarma va ser general en el món de l'empresa.

L'entitat critica que s'hagi focalitzat tota l'agenda política catalana en el procés i afirma que les eleccions del 21-D tenen "més rellevància que mai" i que suposen una oportunitat per desbloquejar el conflicte si s'entra en una dinàmica de "diàleg i entesa". Pel Cercle, ca que el Govern que sorgeixi d eles urnes afronti els problemes socials i econòmics que mostra la societat catalana.

Des de l'inici del procés, la posició del Cercle d'Economia -ara presidit per Juan José Brugera- ha estat de reclamar una negociació entre l'Estat i la Generalitat, i alhora de crítica severa contra una sortida unilateral al conflicte. Una posició que l'ha dut a marcar distàncies d'altres organitzacions econòmiques més bel·ligerants -com Foment del Treball- en una difícil tercera via.  L'octubre passat, el Cercle va exigir eleccions immediates. Després de l'1-O, va emetre un comunicat en què condemnava l'actuació policial.