Ciutadans duu davant la Junta Electoral l'enllumenat de fonts i els llaços grocs

El PP ja ha demanat a la mateixa instància la retirada de la il·luminació groga

Redacció
27 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:59h

La manifestació a Barcelona en suport als presos polítics Foto: Adrià Costa


Ni rastre de missatges o símbols a favor dels consellers del Govern, entre els quals hi ha el vicepresident Oriol Junqueras, i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, empresonats a Madrid, durant la campanya de les eleccions del 21 de desembre. Aquest és l'objectiu de Ciutadans que, de moment, s'està sortint amb la seva.

Aquest diumenge, L'Ajuntament de Barcelona retirava la pancarta "Llibertat presos polítics" que hi ha penjada al balcó del consistori tal com demanava la resolució de la Junta electoral provincial de Barcelona i, ara, Ciutadans anuncia que també durà davant l'òrgan regulador l'enllumenat de fonts i els llaços grocs.

La líder de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha avisat aquest dilluns l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que el partit taronja també durà davant la Junta Electoral altres "accions de propaganda" que pugui impulsar l'Ajuntament. Mejías lamenta que l'alcaldessa "instrumentalitzi" el consistori de la capital catalana per posar-lo "al costat dels independentistes" i "en benefici dels seus postulats".

Mejías demana també que la institució garanteixi la "neutralitat i pluralitat" i argumenta que la pancarta estava "dedicada a persones que formen part d'una candidatura" i els donava "preeminència" en detriment d'altres candidats.

Per la seva banda, El PP de Barcelona també ha presentat aquest dilluns un recurs a la Junta Electoral contra la il·luminació de fonts de color groc. El líder dels populars a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha fet aquesta petició per mantenir la neutralitat en el període electoral. "Colau es posa morada en il·luminar de groc fonts i edificis pels presos polítics, un fet que crea enrogiment democràtic", ha defensat.

Pisarello: "Farem el que la Junta Electoral indiqui"

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, no ha volgut valorar obertament aquest dilluns la petició de Cs i PP. "Farem el que la Junta Electoral indiqui", ha assenyalat breument Pisarello en el col·loqui posterior a la seva conferència al Barcelona Tribuna. Pisarello sí que ha mostrat la seva disconformitat amb l'obligació de retirar la pancarta "Llibertat presos polítics" del balcó de l'ajuntament.

"Acatem la sentència però no compartim l'argumentació de fons. Entenem que el motiu de la pancarta no era incidir en les eleccions sinó tot el contrari", ha manifestat Pisarello. "Que hi hagi persones candidates el 21-D que estiguin a la presó sí que dificulta que el procés electoral sigui imparcial", ha sentenciat el primer tinent d'alcalde.
Arxivat a