Colau retira la pancarta «Llibertat presos polítics» per ordre de la Junta Electoral

L'òrgan central vol garantir la "neutralitat institucional" en les eleccions del 21-D | L'Ajuntament de Barcelona critica l'"anormalitat" de "tenir diversos candidats en presó preventiva"

Una pancarta que demana la llibertat dels presos polítics a la façana de l'Ajuntament de Barcelona
Una pancarta que demana la llibertat dels presos polítics a la façana de l'Ajuntament de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
26 de novembre del 2017
Actualitzat el 27 de novembre a les 14:09h
L'Ajuntament de Barcelona ja ha retirat la pancarta "Llibertat presos polítics" que hi ha penjada al balcó del consistori tal com demanava la resolució de la Junta electoral provincial de Barcelona, tot i que assegura que "no comparteix el fons de la mateixa".

De fet, segons el consistori, "la vertadera anormalitat de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya no són les pancartes, ni les expressions en contra la judicialització de la política, sinó el fet de tenir diversos candidats en presó preventiva". A més, ha assegurat que seguirà "exigint la llibertat immediata dels exconsellers i els presidents d'Òmnium i l'ANC". 

La Junta Electoral de la demarcació de Barcelona va ordenar aquest diumenge a l'Ajuntament de la capital catalana que retirés la pancarta "Llibertat presos polítics" arran d'un recurs presentat per Ciutadans. Segons va avançar El País, l'òrgan advertia que "diversos partits que es presenten a les eleccions inclouen en les seves llistes persones que es troben en presó provisional i tenen com una de les seves finalitats que siguin posats en llibertat".

Per això, demanava al consistori d'Ada Colau que retirés la pancarta per garantir la "neutralitat que se li exigeix a les institucions públiques" perquè "no tots els ciutadans ni partits polítics de Barcelona que es presenten a les eleccions s'identifiquen amb aquest eslògan".

Darrerament, la Junta electoral ha prohibit als membres de les meses del 21-D lluir el llaç groc a favor de l'alliberament dels presos polítics i que TV3 faci servir l'expressió "Govern a l'exili". Segons el diari esmentat, els partits polítics unionistes també podrien sol·licitar a la Junta Electoral que prohibeixi que que les fonts de Barcelona facin servir llum de color groc.

 
Arxivat a