Puigdemont presenta la candidatura de Junts per Catalunya: «Som l'alternativa de l'esperança»

El president de la Generalitat fa una defensa de la unitat i la transversalitat i assegura que el moment actual "transcendeix els partits": "Ara ens cal ser militants de Catalunya"

Carles Puigdemont presenta la candidatura de Junts per Catalunya
Carles Puigdemont presenta la candidatura de Junts per Catalunya | Junts per Catalunya
25 de novembre del 2017
Actualitzat el 27 de novembre a les 21:11h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat aquest dissabte al migdia des de Bruges la candidatura de Junts per Catalunya, la llista que encapçalarà de cara a les eleccions del 21-D. Puigdemont ha defensat la necessitat de crear llistes plurals i transversal perquè "el moment actual transcendeix els partits polítics". "Ara ens cal ser militants de Catalunya", ha assegurat. El president ha definit la llista com "l'alternativa de l'esperança" i ha constatat que la seva candidatura "ha vingut a portar dignitat, esperança i unitat" a Catalunya. 

El president ha assegurat també que la llista de Junts per Catalunya és el resultat d'una "demanda de la ciutadania per fer coses diferents, amb gent diferent i de manera diferent". I en aquest sentit, ha dit que la candidatura pretén que "bona part dels ciutadans s'hi sentin emmirallats". Alhora ha assegurat que JuntsxCat és "la llista que no vol que guanyi Rajoy". "En aquestes eleccions hem de dir a l'Estat, a Europa i al tripartit del 155 que a Catalunya la democràcia no es toca", ha deixat clar Puigdemont. En aquest sentit, ha dit que les del 21-D són "les eleccions més transcendentals de la història de Catalunya". 

És per això que Puigdemont ha fet una crida a derrotar el 155 i el PP i enviar un missatge a Europa perquè entengui que a Rajoy "se li ha acabat el crèdit". El cap de llista també ha criticat la Unió Europea i el seu suport "acrític i a vegades immoral" al govern espanyol: "Si Europa vol donar lliçons d'autoritat moral als altres països del món, el que ha de fer és evitar que a casa seva es vulnerin drets civils". 

Puigdemont ha acabat la seva intervenció, d'uns vint minuts i interrompuda per diversos aplaudiments, amb una pregunta als partits unionistes: "Acceptaran el resultat de les urnes?" I ha assegurat que si el 21-D Rajoy i el 155 són derrotats, demanaran que el que ha passat a Catalunya "tingui conseqüències".

Record pels presos polítics 

Puigdemont ha estat rebut amb una ovació i crits de "president" pels assistents a l'acte de presentació de la seva candidatura d'unitat, molts d'ells membres de la llista que es presentarà a les eleccions. El president ha tingut un record pels presos polítics que no han pogut viatjar a Bèlgica i ha fet una crida a no normalitzar la situació actual. 

Minuts abans, la cap de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha agraït l'esforç als membres de la llista que s'han desplaçat fins a Bruges i ha tingut un record pels qui no hi han pogut ser per les limitacions imposades per la justícia espanyola, ja sigui en forma de presó o amb la retirada del passaport. Artadi ha llegit breus cartes dels consellers del PDECat empresonats i ha assegurat que "es mantenen ferms" malgrat les dificultats.