Santi Vila, d'una nit a la presó a les jornades de S'Agaró

L'exconseller de Cultura i d'Empresa i Coneixement protagonitza un retorn al primer pla assistint a la trobada econòmica de la Costa Brava

Santi Vila, a la sortida de la presó d'Estremera
Santi Vila, a la sortida de la presó d'Estremera | ACN
23 de novembre del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 14:10h
Santi Vila, exconseller de Cultura i d'Empresa i Coneixement, reapareix en el primer pla. Tres setmanes després de passar una nit a la presó d'Estremera en el marc de la causa per rebel·lió i sedició que afecta tot el Govern, aquest divendres participarà en un debat en un marc ben diferent: la XXII Trobada d'Economia a S'Agaró, a la Costa Brava. Són altres ambients i altres companys. Es tracta d'un dels principals fòrums de reflexió que aplega anualment polítics, empresaris i acadèmics. El lema d'aquest any és "Catalunya-Espanya: Palanques pel creixement". Les trobades de S'Agaró estan organitzades per la Fundació Olof Palme, la Cambra de Comerç de Barcelona i La Vanguardia.    

Vila va dimitir del Govern el 26 d'octubre per la seva discrepància amb la declaració d'independència. Després de declarar a l'Audiència Nacional, va ser internat a la presó d'Estremera el 2 de novembre fins que l'endemà va poder pagar la fiança exigida de 50.000 euros per sortir en llibertat. Va ser una nit de reclús, que el polític del PDECat va explicar com un gest de solidaritat amb la resta de companys de l'executiu que encara romanen a la presó. 

L'exconseller coincidirà amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, qui inaugurarà la trobada a dos quarts de vuit del vespre. Ahir ja va coincidir amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb qui es va saludar cordialment a la seu de Foment del Treball. Un gest, el de Vila, que ha desfermat moltes crítiques des del sobiranisme, entre elles les de l'exvicepresidenta Neus Munté. Però el cert és que l'exconseller sembla decidit a desplegar una intensa activitat social, en una agenda on haurà de deixar un racó per comparèixer de manera quinzenal en el jutjat més proper al seu domicili, com així ho va establir la jutgessa Carmen Lamela.