Barcelona il·luminarà de groc una vintena de fonts en record dels presos polítics

"Barcelona segueix bategant", ha expressat Colau a l'encessa dels llums de Nadal a La Rambla amb una escenografia de coloms de la pau i cors

Encesa dels llums de Nadal de Barcelona.
Encesa dels llums de Nadal de Barcelona. | ACN
Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 10:16h
Barcelona il·luminarà de groc a partir d'aquest divendres una vintena de fonts, entre elles la Font Màgica de Montjuïc, en record dels consellers i els líders d'ANC i Òmnium Cultural que es troben en presó preventiva. D'aquesta forma es dona compliment a la proposició que es va aprovar la setmana passada en comissió amb els vots de Barcelona en Comú, el Grup Demòcrata i ERC.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha encès els llums de Nadal des de la Rambla amb una escenografia de coloms de la pau i de cors, que demostra, ha dit, que "el cor de Barcelona segueix bategant i no s'atura mai" malgrat l'atemptat del mes d'agost i la situació de "tensió política" de les darreres setmanes. Colau ha explicat que també han volgut tenir un record per als presos i les seves famílies, tot i que confia que puguin sortir abans de Nadal.

L'Ajuntament ha escollit La Rambla com a escenari de la tradicional encesa dels llums de Nadal precisament per recordar les víctimes de l'atemptat i també com a homenatge a la resposta de comerciants i veïns de la zona. Colau ha estat l'encarregada d''endollar' els llums després d'un muntatge on un grup de percussionistes vestit de blanc que anaven acompanyats d'unes esferes amb persones a dins vestides amb cors il·luminats de diferents colors.

També hi ha hagut una peça a piano a càrrec de Clara Peya, ballada per Ariadna Peya. La primera ha recitat després uns versos per recordar els turistes i els ciutadans que van perdre la vida a La Rambla. "Batega el cor d'una ciutat que avui enterra un desconsol, que es desvetlla a poc a poc de l'enyor i el dol", ha apuntat la pianista.

Il·luminació "poètica, tendra i energètica"

Quan Colau ha col·locat el gran endoll s'han encès els llums que il·luminaran aquesta artèria durant el Nadal, coloms de la pau i altres animals. En declaracions posteriors als periodistes, l'alcaldessa ha opinat que l'encesa ha estat "poètica, tendra i també energètica", amb l'objectiu de dir al món que "Barcelona no s'atura mai" i convidar els barcelonins a omplir els carrers i anar als comerços de proximitat.

Ha subratllat que la ciutat fa mesos que suporta "dificultats", primer amb l'atemptat, però després també la situació de "tensió política" de les darreres setmanes. En aquest sentit, ha indicat que a partir de divendres s'il·luminaran una vintena de fonts de la ciutat de groc, per recordar els membres del Govern i de les entitats que estan empresonats, així com les seves famílies. A parer seu, Barcelona no pot oblidar aquesta "anomalia democràtica", tot i que ha afegit que confia que puguin sortir de la presó abans de festes.

L'acord de moment s'ha tancat tot just en les últimes hores sobre les fonts, tot i que s'està negociant ara per il·luminar algunes façanes, ni que sigui alguns dies al mes. Colau ha explicat que de moment l'acció se circumscriu a les festes de Nadal i que, si s'allargués, ja es valoraria què fer.
Arxivat a