Ada Colau, sobre l'EMA: «Abans de l'1-O érem conscients que la inestabilitat política no ajudava»

L'entrevista a l'alcaldessa de Barcelona a "Els Matins" de TV3, en deu frases

Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:51h

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Foto: ACN


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat que la capital catalana no hagi aconseguit la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès), i que caigués a la primera ronda de votacions "amb una puntuació que no es correspon a la candidatura". Tot i això, ha admès que ja abans del referèndum de l'1 d'octubre les tres administracions implicades –govern espanyol, Generalitat i Ajuntament- sabien que la inestabilitat política "no ajudava". Recollim les deu millors frases de l'entrevista que Els Matins de TV3 ha fet a Colau l'endemà que Europa hati atorgat l'agència a Amsterdam.

1.Respecte a la pèrdua de l'EMA: "Quan es posen decisions extremes polítiques sobre la taula tenen conseqüències. Una declaració unilateral d'independència genera una situació d'inestabilitat i incertesa que recorda el Brexit, i el 155 ho agreuja. També les imatges de l'1-O".

2. "Abans de l'1-O les tres administracions érem conscients: és evident que el moment d'inestabilitat política que teníem aquí no ajudava. Una amenaça de DUI, una intervenció de l'Estat i imatges policials que donava la imatge de Barcelona com si aquí estiguéssim cada dia amb els carrers incendiats no ajudava".

3. "Si Europa no s'ocupa dels drets i llibertats fonamentals en el seu territori és una feblesa del projecte europeu. No és bo per ningú que no s'hagi apostat per Barcelona perquè és un molt bon moment per fer-ho".

4. Pel que fa al paper del govern de Mariano Rajoy per aconseguir l'EMA: "La ministra ens consta que ha viatjat a molts països diferents d'Europa, s'havia implicat el president Rajoy en alguns moments i altres representants de l'Estat. En concret Dolors Montserrat des del primer dia l'hem vist bolcada i portant la candidatura arreu d'Europa".

5. Aposta per aprofitar el treball de l'EMA perquè Barcelona persegueixi nous objectius, però menys ambiciosos: "Hem de ser capaços, a part de les diferències polítiques, de tenir objectius comuns i treballar per a la ciutadania perquè no ens podem permetre tenir Barcelona i Catalunya aturades".

6. "Hem hagut de fer feina des de la Fira i l'Ajuntament per donar una imatge de tranquil·litat: escolti és veritat que hi ha una crisi institucional però és un moment puntual".

7.Després de trencar el govern municipal amb els socialistes, ha recordat que "a nivell d'estabilitat era irrellevant que el PSC estigués dins o fora", i reclama a l'oposició no aturar Barcelona: "Tothom ha de demostrar que prioritza la ciutat per sobre d'interessos partidistes".

8. Pel que fa a les eleccions catalanes del 21-D, considera sobre la candidatura dels "comuns": "La situació de polarització ens perjudica a aquells que diem que volem superar la política de blocs, però no em sento en un sandwich".

9. "Sigui quin sigui el resultat serem decisius segur. D'acords de govern no en farem ni amb aquells que defensin la via unilateral ni amb aquells que segueixin recolzant la deriva autoritària del 155 o la repressió".

10. En relació a l'advertència que va llançar la secretària general d'ERC, Marta Rovira, sobre el fet que el govern espanyol havia amenaçat amb "sang i morts" al carrer: "En les converses amb membres del Govern ningú em va parlar mai d'aquesta possibilitat".
Arxivat a