Les deu accions quotidianes que proposa Òmnium pels presos polítics

L'entitat demana anar més enllà dels grans actes de carrer i proposa reivindicar l'alliberament dels líders sobiranistes en el dia a dia

Mural a favor dels presos polítics
Mural a favor dels presos polítics | Adrià Costa
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat el 21 de novembre a les 11:59h
Des que l'Audiència Nacional va decretar l'ingrés a presó dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i dies més tard també va privar de llibertat als membres de mig Govern, les entitats han impulsat tot tipus d'actes i mobilitzacions per exigir l'alliberament dels presos polítics. Ara, demanen anar un pas més enllà.

Òmnium Cultural ha publicat una llista amb deu accions quotidianes per continuar reivindicant que el seu empresonament ha estat per motius polítics i, en cap cas, judicials. L'entitat demana anar més enllà dels grans actes de carrer i proposa manifestar-se en el dia a dia. A continuació, el llistat de propostes per fer.

1. Encartellar el barri. La teva escala de veïns, els aparadors dels comerços o el lloc de treball, qualsevol espai visible és bo. Òmnium facilita, a més, un enllaç de descàrrega amb diversos cartells ja dissenyats.

2. Adaptar la capçalera a les xarxes socials. A part de la fotografia de perfil, Twitter i Facebook permeten posar una segona imatge de portada. L'entitat proposa afegir-hi una dels presos polítics.

4. Difondre la imatge. Fer córrer la postal dels perfils socials en català i en anglès per aconseguir viralitzar-la (disponible al mateix web de la iniciativa). 

4. Penjar banners. Cal arribar a les pàgines web. Per això, Òmnium recomana adjuntar el banner dissenyat (disponible al mateix web de la iniciativa) en els blogs personals de cadascú o suggerir-lo a altres portals web.
 

Una pintada reclama la llibertat dels presos polítics. Foto: Adrià Costa


5. Seguiment a les xarxes. Fer follow al compte de Twitter @FreeJordis i al de Facebook Llibertat Jordis.

6. Deixar deu cadires buides. Fer-ho en tots els actes públics on es participi, per recordar "a tothom" que "seguim exigint la llibertat dels presos polítics", tal com ja ho han fet en nombrosos esdeveniments culturals.
 
7. Promoure un manifest de suport dels col·legis o àmbits professional amb els quals es té relació.

8. Lluir un llaç groc. S'ha convertit en el símbol més icònic de les protestes l'ús polític del sistema judicial espanyol.

9. Difondre el següent vídeo sobre Jordi Cuixart i Jordi Sànchez: 


10. Participar en tots els actes promoguts per la Crida per la Democràcia.
 

Un llaç groc penjat a la façana del campus Torre dels Frares de la UVic-UCC. Foto: Adrià Costa

Arxivat a