Albiol apel·la al vot dels jubilats per «garantir les pensions» contra l'independentisme

El líder del PP català critica Ciutadans per coquetejar amb els independentistes i manifestar-se junt amb Compromís al País Valencià en favor d'un millor finançament

El líder del PP català, Xavier García Albiol
El líder del PP català, Xavier García Albiol | ACN
20 de novembre del 2017
Actualitzat el 21 de novembre a les 12:49h
A dues setmanes de l'inici de la campanya electoral catalana, el Partit Popular apunta un sector social al qual s'abocarà: els pensionistes. El líder dels populars catalans ha manifestat el desig que les eleccions del 21-D posin fi a la incertesa que, segons ell, viu Catalunya i al neguit que li han expressat molts jubilats sobre el futur de les seves pensions. Albiol ha dit que si la independència s'hagués materialitzat, "les pensions o bona part d'elles estarien en perill". Una cosa que no passarà si Espanya continua en mans de Mariano Rajoy, ha assegurat.

Albiol ha fet una crida als pensionistes perquè "vagin a votar" el 21-D i facin que "Catalunya vagi de la ma del govern de Rajoy". Les pensions correran risc si l'independentisme no avança i quedaran preservades si el PP obté un bon resultat. Sobre el futur de les pensions a llarg termini, Albiol ha dit que caldrà un nou pacte -com van ser els Pactes de Toledo- per garantir-les "per qüestions demogràfiques".    

El líder del PP ha menystingut les darreres enquestes que mostren una davallada del seu partit. Albiol ha esmentat el vot ocult que s'ha manifestat altres cops i s'ha refugiat en les circumstàncies excepcionals en què tindran lloc les eleccions del 21-D, en què hi haurà una participació massiva i que es presenten d'una manera molt oberta.

Ciutadans, com Groucho Marx

En clau netament electoral, el president del PP ha atacat fort Ciutadans per haver concorregut amb "els independentistes de Compromís" en la manifestació de dissabte passat a València per reclamar un major finançament autonòmic. La concentració del 18 de novembre es va celebrar sota el lema "Per un finançament just". Ha titllat els taronges d'actuar com Groucho Marx, canviant cada dia de principis en funció de l'interlocutor.

Estudiaran denunciar Arran

Albiol ha elogiat la figura del desaparegut José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat mor a Buenos Aires dissabte passat. Ha dit que el PP veu amb "repugnància" algunes expressions produïdes amb motiu de la mort i ha tornat a criticar l'organització Arran per les burles fetes amb motiu de la defunció del fiscal. Ha dit que el fet mostra "la degradació de la CUP" i ha insistit que estudiaran si denuncien el tuit en què celebraven la mort.      

Albiol ha expressat el suport a Barcelona per ser la seu de l'Agència Europea del Medicament, un tema que es decidirà al llarg d'avui. El líder del PP català sí que ha aprofitat per dir que "la crisi política provocada per l'independentisme" ha torpedinat les possibilitats de la capital catalana per acollir l'agència. Per Albiol, la ruptura del pacte de govern entre els comuns i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona tampoc ajudaran a assolir aquest objectiu.