VÍDEO Puigdemont incorpora l'empresari que es va negar a donar la mà a Felip VI

El president de la Generalitat ha fet públic aquest divendres tots els noms de la candidatura Junts per Catalunya

Àlex Fenoll, fitxatge de Carles Puigdemont
Àlex Fenoll, fitxatge de Carles Puigdemont | NacióDigital
18 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:52h

Carles Puigdemont ja té els 135 membres definits que integraran la candidatura de Junts per Catalunya, una llista amb presència dels consellers empresonats i a l'exili, però també amb un grapat de representants de la societat civil. Entre ells s'hi troba Àlex Fenoll, l'empresari de Sabadell que es va negar a donar la mà a Felip VI quan encara era príncep, i que també és militant del PDECat.

Va passar durant el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona de 2014, quan Felip VI, que va assistir a la inauguració del congrés, va visitar diverses parades. En el seu recorregut va arribar a la d'Àlex Fenoll, moment en què, quan el monarca li va estendre la mà, l'empresari sabadellenc es va negar a estrènyer-li. L'argument de Fenoll li va donar a la seva negativa era "per dignitat" i per "no deixar votar els catalans" en un referèndum d'autodeterminació.
 

Àlex Fenoll, fitxatge de Carles Puigdemont. Foto: NacióDigital


Fenoll va fer-se popular a partir d'aquell fet, i des de llavors ha participat en la vida política del país d'una manera més o menys discreta. Entre d'altres, la nau de la seva empresa, Eladi Fenoll, dedicada al sector siderúrgic, va acollir al 2015 un dinar d'empresaris organitzat per Democràcia i Llibertat (ara PDECat) en el marc d'un acte de campanya del candidat al Congrés, Francesc Homs.

Més tard, al 2016, la Guàrdia Civil el va retenir per dur el "CAT" a la matrícula quan es disposava a creuar la frontera amb Andorra. En respondre als agents en català, assegurava el propi Fenoll, els agents li van registrar el cotxe de dalt a baix, amb el qual viatjava amb els seus dos fills. 
 

El grafit de Werens en defensa dels presos polítics. Foto: Juanma Peláez


L'últim gest de Fenoll, que ha estat molt actiu en les activitats organitzades a Sabadell des d'ANC, Òmnium i CDR, ha estat cedir un dels murs de la seva fàbrica perquè l'artista Werens hi fes un gran mural en defensa del la llibertat dels presos polítics. Fenoll concorrerà com a número 45 per Barcelona, tal i com ell mateix ha compartit a Twitter: